Udland

Journalist siger op: Anklager medie for at gennemtvinge forkert historie om USA's vicepræsident

Avisen har siden trukket historien tilbage for at redigere den, efter andre medier afdækkede, at historien var fyldt med fejl.

En amerikansk journalist fra det konservative medie New York Post har opsagt sin stilling, efter hun blev presset til at skrive en forkert, kritisk historie om USA’s vicepræsident, Kamala Harris, siger hun.

Under rubrikken ”Kam on in” – et ordspil på ”come on in” eller træd bare ind, påstod avisen, at der blev uddelt en børnebog skrevet af vicepræsident Kamala Harris til migrantbørn ved USA’s grænse til Mexico.

Bogen skulle ifølge New York Post være en del af en velkomstgave, som blev uddelt til alle migrantbørn, når de kom til USA’s migrationscentre ved den sydlige grænse.

Men virkeligheden er en helt anden, og det har avisen nu måttet sande. For der var ingen beviser for, at noget af det var sandt, og avisen har kun kunnet bekræfte, at ét barn havde én udgave af bogen, men ikke hvor bogen kom fra.

Bogen blev doneret

Ifølge Washington Post var bogen blevet doneret sammen med hundredvis af andre børnebøger. En talsmand for byen Long Beach i Californien siger til mediet, at det er offentligt ansatte fra byen, der har indsamlet donationer i form af bøger og legetøj, som er blevet givet videre til migrantbørnene.

Artiklen er sidenhen blevet redigeret af New York Post, men avisen er endt i vælten, fordi journalisten anklager sin redaktør for at lægge groft pres på hende for at skrive historien.

- I dag har jeg indgivet min opsigelse til min redaktør på New York Post, skriver journalist Laura Italiano på Twitter. Hun fortsætter med at skrive:

- Historien om Kamala Harris – en forkert historie, jeg blev beordret at skrive, og som jeg ikke gjorde nok modstand mod – var bristepunktet.

Blev trukket tilbage og publiceret igen

Den fejlagtige historie om børnebøgerne nåede at være på New York Posts side i fire dage, før den kortvarigt blev helt fjernet, og til sidst lagt op igen, men i en meget redigeret udgave.

I bunden af artiklen er et notat blevet tilføjet, hvor der står, at den originale udgave af artiklen udlagde, at børn modtog Harris' bog som velkomstgave, men at det ikke passer.

I stedet skriver New York Post nu, at ét barn havde modtaget vicepræsidentens bog.

Men før artiklen blev taget ned og redigeret, nåede historien de øverste lag af amerikansk politik.

Børnebog blev debatteret af senatorer

Senator Tom Cotton fra delstaten Arkansas luftede spørgsmål om, hvorvidt præsident Joe Bidens administration tvang skatteyderne til at købe vicepræsidentens bog.

Formanden for den republikanske nationalkomite, Ronna McDaniel, spurgte også, om Joe Biden hjalp Kamala Harris med at tjene penge på ”grænsekrisen”.

- Blev Harris betalt for disse bøger? Tjener hun penge på Bidens grænsekrise?, lød det fra Ronna McDaniel.

New York Post har ikke svaret på Laura Italianos anklager om, at hun blev presset til at skrive historien.