Udland

Indonesisk ubåd forsvundet med 53 personer ombord

Myndighederne har fundet en olieplet på en tidligere kendt position for ubåden.

I Indonesien leder flåden lige nu efter en ubåd, der forsvandt onsdag morgen lokaltid. Ombord var der 53 besætningsmedlemmer.

Det skriver CNN.

Ubåden var midt i en øvelse nord for Bali, hvor der skulle affyres skarpe torpedoer, men pludselig meldte de ikke ind som aftalt, og siden har der ikke været kontakt.

Nu frygter myndighederne, at ubåden ligger på 700 meters dybde.

- Vi er stadig i gang med eftersøgningen i området, men det er ret dybt, siger militærchefen Hadi Tjahjanto ifølge nyhedsbureauet AP.

Et billede fra en ceremoni, hvor ubåden deltog.

Anmoder om international hjælp

Det vides endnu ikke, hvorfor ubåden er forsvundet, men der er fundet en olieplet på vandet et sted, hvor den tidligere har været.

Ubåden er en af fem i den indonesiske flåde, og militærledelsen har set sig nødsaget til at anmode om hjælpe fra både den australske og den singaporeanske flåde.

De skal assistere de to redningsskibe med sonar, der allerede er indsat.

Den forsvundne ubåd er en tysk KRI Nanggala-402, der vejer 1395 ton. Den er bygget i 1978 og ombygget i 2012 i Sydkorea.

Indonesien er i gang med at opgradere deres forsvar, men en del af deres udstyr er af ældre dato, hvilket ifølge CNN har ført til en række dødelige ulykker de seneste år. Det er særligt de ældre transportfly, der har været ramt af ulykker.