Udland

Storbritannien har nået mål og tilbudt alle over 50 år vaccine

Storbritanniens milepæl er nået, samme dag som en større genåbning i England har fundet sted.

Storbritannien har nået sit mål om at tilbyde alle personer over 50 år en coronavaccine inden 15 april.

Det meddeler premierminister Boris Johnson i en erklæring mandag aften.

- Vi har passeret en meget vigtig milepæl i vores vaccineudrulning ved at tilbyde stik til alle i de ni højeste risikogrupper, udtaler Johnson i erklæringen.

Sundheds- og socialarbejdere er blandt dem, der har fået tilbudt det første stik.

- Det betyder, at flere end 32 millioner mennesker har fået den dyrebare beskyttelse, som vacciner giver mod covid-19, siger Johnson videre.

Han tilføjer, at nu vil fokus være at levere anden dosis af vaccinen samt at tilbyde alle voksne det første stik inden august.

England har egne regler

Der bor lidt flere end 66 millioner mennesker i Storbritannien, og omkring halvdelen af alle voksne er blevet tilbudt vaccinen.

I Danmark har omkring 15 procent eller 883.000 personer har fået mindst ét stik af en coronavaccine.

Storbritanniens milepæl er blevet nået, samme dag som en større genåbning i England har fundet sted. Her har frisører, barer og restauranter igen fået lov at slå dørene op.

Genåbningen af England vil ske gradvist. Det betyder, at det først senere bliver tilladt at tage imod spisende og drikkende gæster indendørs på barer og restauranter.

Det vil sandsynligvis ske 17. maj, mens teatre, biografer og natklubber forbliver lukkede indtil videre.

Skotland, Wales og Nordirland har deres egne planer, men også de er begyndt at planlægge en genåbning. I Skotland vil man genåbne ikke-essentielle butikker 26. april.

Selv om Storbritannien har nogle af de højeste smitte- og dødstal relateret til covid-19, er smitten og antallet af døde i øjeblikket faldende.

Således blev der mandag fundet 3568 nye smittede, mens flere end 50.000 briter dagligt blev testet positive i januar.

Siden pandemiens begyndelse har 4,3 millioner personer i Storbritannien fået konstateret coronavirus, mens 127.000 af dem har mistet livet.