Udland

Video viser to meter lang varan hærge 7-Eleven

En knap to meter lang varan forvildede sig ind i en 7-Eleven i Thailand, hvor chokerede kunder så til, mens den kravlede op ad en butikshylde.

Kunderne og de ansatte i en 7-Eleven i Thailand fik sig noget af et chok, da en knap to meter lang øgle bevægede sig ind i butikken.

Her kravlede den såkaldte båndvaran op langs en af butikshylderne, mens en blanding af både latter og rædselsskrig kunne høres i baggrunden. Det skriver mediet Newsflare.

På sin vej mod toppen væltede varanen adskillige varer ned på gulvet i forsøget på at få fodfæste. På toppen af hylden gjorde varanen stop og skuede ud over butikken og de chokerede beskuere.

En kvinde ved navn Narumpa Tangsin optog en video af optrinnet, der fandt sted 6. april i byen Nakhon Pathom cirka 40 kilometer vest for Bangkok.

- Jeg kom egentlig blot for at købe lidt mad, men så kom den her enorme varan pludselig ind i butikken. De kan være farlige, særligt hvis de er føler sig truet, så jeg holdt mig på afstand og filmede det, sagde hun efterfølgende ifølge nyhedsbureauet SWNS.

I mellemtiden havde de ansatte i butikken kontaktet myndighederne, der fik indfanget båndvaranen for efterfølgende at slippe den fri i naturen igen, uden at nogen kom til skade.

Tørkeperiode og mangel på mad

Varaner er ikke et uvant syn i Thailand.

I landets hovedstad ligger blandt andet byparken, Lumpini, hvor de op til to meter lange båndvaraner dominerer parkens dyreliv og vandrer frit mellem de besøgende. Båndvaranen er som udgangspunkt ikke farlig for mennesker.

Normalt holder båndvaranen til i floder og sø-områder, hvor den lever af fisk, slanger, frøer og gamle madvarer efterladt af mennesker, og det kan være manglen på føde, der har bragt varanen helt ind til byen i jagt efter føde.

Men flere måneder med tørt vejr og usædvanligt lidt nedbør har ifølge SWNS medført, at flere floder og søer i området udtørrede.

Årsagen til at varanen i Nakhon Pathom pludselig befandt sig i en dagligvarebutik formodes derfor at være et udtryk for sult.

Varanen kan være aggressiv, hvis den føler sig truet, skriver SWSN, og et bid fra en varan kan ifølge mediet medføre alvorlig infektion.