Udland

Prins Philip får ikke statsbegravelse

Begravelsen for Prins Philip vil blive holdt i St. George's Chapel på Windsor Castle.

Prins Philip er død.

Og mens briterne sammen med resten af verden sørger over tabet, så er forberedelserne af begravelsen i fuld gang.

Allerede nu ved vi, at det ikke vil blive en statsbegravelse. Det oplyser den britiske myndighed College of Arms ifølge både Sky News og nyhedsbureauet Reuters.

Bliver sted til hvile på Windsor Castle

College of Arms er en myndighed, som hører under Dronning Elizabeths husholdning, og den står for forløbet i forbindelse med begravelsen.

Offentligheden vil blive bedt om at holde sig fra alle begivenheder i forbindelse med begravelsen - det sker for at forhindre spredningen af coronavirus.

Efter eget ønske vil prins Philip blive stedt til hvile på Windsor Castle efter begravelsen, som vil blive holdt i St. George's Chapel på slottet.

- Begravelsesarrangementerne er blevet revideret på grund af de herskende omstændigheder i forbindelse med covid-19 pandemien, og vi må desværre opfordre til at offentligheden ikke prøver at komme til eller deltage i nogen af de begivenheder, som udgør begravelsen, skriver College of Arms ifølge Reuters.

College of Arms oplyser ikke nogen dato for begravelsen.

Kondolencerne strømmer ind

Fra hele verden er der kommet kondolencehilsner efter meddelelsen om Prins Philips død.

Hendes Majestæt dronning Margrethe har sendt en personlig kondolence til dronning Elizabeth ovenpå prins Philips, hertugen af Edinburghs død.

Det skriver det danske kongehus på dets hjemmeside.