Udland

Mrs. World kvæster Mrs. Sri Lanka på scenen efter strid om ægteskab

Det lokale politi har arresteret skønhedsdronningen Caroline Jurie, som under en ceremoni flåede kronen af Pushpika De Silva.

En strid om ægteskabelig status førte søndag til et opgør for åben skærm, da kåringen som Mrs. Sri Lanka løb af stablen, skriver BBC.

Nu er det endt med en politisag i det asiatiske land.

Vinderen af titlen som skønhedsdronning 2021 blev den 31-årige model og tv-vært Pushpika De Silva, og det var den tidligere titelindehaver Caroline Jurie, som var udpeget til at forestå den ceremonielle kroning.

Den forhenværende Mrs. Sri Lanka ville det dog anderledes. Kort efter hyldesten flåede Caroline Jurie kronen af De Silva med en beskyldning om, at hun ikke kunne stå som vinder af konkurrencen, da hun er fraskilt, hvilket er imod reglerne.

- Der er klare regler for, at man ikke må være skilt, så nu tager jeg de fornødne forholdsregler for at kåre nummer to i konkurrencen, lyder det fra Jurie.

Rivegilde og kvæstelser

Det var i forbindelse med det rivegilde, Pushpika De Silva pådrog sig mindre kvæstelser i form af hovedskader og efterfølgende måtte behandles på det lokale hospital, skriver hun på Facebook.

#PushpikaDeSilva #MrsSriLankaWorld #missworld2021 #pushpika #SriLanka

Posted by Pushpika De Silva on Tuesday, April 6, 2021

Ifølge reglerne skal man være lovformeligt gift for at kunne blive Mrs. Sri Lanka. Men Pushpika De Silva fastholder, at hun blot er separeret, og at hendes ægteskab med forretningsmanden Thilanka Dabarera derfor ikke formelt er opløst. Endnu i hvert fald.

Separeret siden 2017

Parret har været separeret siden 2017 og har sammen sønnen Trevon Salavtore.

Derfor mener Pushpika De Silva også, at kåringen af netop hende er symbolsk og i en større sags tjeneste.

- Der er masser af enlige mødre som mig i Sri Lanka. Min titel som Miss Sri Lanka er dedikeret til dem, de enlige mødre, som må lide hver eneste dag, siger De Silva, som nu vil sørge for et juridisk efterspil på opgøret med Caroline Jurie.

De Silva siger, at hun forbereder et civilt søgsmål for den "urimelige og fornærmende" måde, hun blev behandlet på i skønhedskonkurrencens kølvand.

Hun blev allerede som 21-årig kåret som Miss Sri Lanka og deltog efterfølgende i Miss World konkurrencen i 2011.