Udland

Familie og venner var bekymrede for mistænkt, der tog livet af en betjent i Washington

Mindre end 24 timer før angrebet skrev den mistænkte gerningsmand en besked til sin bror: "Tak for alt, du har gjort".

Manden, der fredag angreb to betjente ved den amerikanske kongresbygning i Washington D.C., er i flere amerikanske medier identificeret som 25-årige Noah Green.

Den ene af de to betjente omkom som følge af skaderne efter angrebet. Den anden betjent er fortsat indlagt, men meldes uden for livsfare.

Den mistænkte påkørte de to betjente med sin bil ved en betonbarrikade foran kongresbygningen. Efterfølgende steg han ud af bilen og overfaldt de to betjente med en kniv.

Mindst én af de to betjente affyrede skud mod den mistænkte, der efterfølgende døde af sine skader.

Broren til den mistænkte, Brendan Green, fortæller til Washington Post, at Noah Green var "voldsomt syg" torsdag aften, hvor han forlod brødreparrets fælles lejlighed.

  1. Noah Green

    Jeg er ked af det, men jeg går nu og vil leve som en hjemløs. Tak for alt, du har gjort. Jeg så op til dig som barn. Du inspirerede mig meget.

Efterfølgende sendte Noah Green en sms til sin bror.

- Jeg er ked af det, men jeg går nu og vil leve som en hjemløs. Tak for alt, du har gjort. Jeg så op til dig som barn. Du inspirerede mig meget.

Beskeden blev sendt mindre end 24 timer før angrebet i Washington, der endte med at koste Brendan Greens bror og en politibetjent livet.

Familie og venner: Han var i forfald

Noah Green er født og opvokset i Fairlea i West Virginia med ni søskende.

Han bliver beskrevet som en stålfast og dygtig amerikansk fodboldspiller ved Newport University, inden han kom ud på en glidebane af paranoia og dyb religiøsitet. Sådan beskriver flere familiemedlemmer og venner Noah Green, mens de oplyser at have været "bekymret for ham de seneste år".

Efter at være kørt ind i de to betjente kolliderede bilen med en af de stålbarrikader, der beskytter den amerikanske kongresbygning.

Noah Green anklagede ifølge Washington Post både holdkammerater og værelseskammerater for at have gjort ham afhængig af Xanax, som er et lægemiddel mod angst og panikanfald.

Anklagerne rystede Noah Greens omgangskreds og blev starten på en personlig deroute.

Ifølge Washington Post flyttede Noah Green i egen lejlighed i Newport i Virginia, mens stofmisbruget tog til, og det mentale helbred blev yderligere forværret.

For cirka to uger siden kontaktede Noah Green sin bror med beskeden om, at han "var i en virkelig dårlig tilstand og havde brug for hjælp".

Tilhænger af Nation of Islam

Noah Greens Facebook-side, der nu er lukket, afslører en del af de tanker, som Noah Green havde i månederne op til sin død.

I opslag på det sociale medier havde han ifølge The New York Times udtryk for, at han var tydeligt påvirket af coronapandemien, der havde tæret på den 25-årige tidligere atlet.

- For at være ærlig har de seneste år været hårde, og særligt de seneste par måneder har været endnu hårdere, skrev han og gav samtidig udtryk for, at han har været udsat for "utænkelige prøvelser", at han er arbejdsløs på grund af sine lidelser.

På Facebook fremgik det også, at han fulgte blandt andre Louis Farrahkan, som er lederen af Nation of Islam – en gruppe af afroamerikanere, som mener, at de sorte amerikaneres folk har sit åndelige hjemsted i religionen islam.

17. marts lavede Noah Green et opslag på Facebook, hvor han gav udtryk for, at hans liv havde kørt "på skinner", indtil han "uvilligt" begyndte at indtage piller.

- Siden barndommen har min tro båret mig igennem de hårdeste kampe.

Samme dag delte han et foto af en donation, han havde lavet til Nation of Islam.

Stille, smilende og ordentlig

Andre Toran, en af den mistænkte gerningsmands tidligere holdkammerater, der nu er skribent ved Louisville Courier-Journal, beskriver Noah Green som en solid atlet, der var stille, men generelt meget smilende.

Han oplyser til The Washington Post, at "folk blev bekymret for Noah", efter at han kom med sine anklager mod holdkammeraterne og efterfølgende blev meget religiøs.

- Fra det tidspunkt og frem blev han meget paranoid, siger Andre Toran.

Noah Green var ifølge flere amerikanske medier ikke kendt af politiet i forvejen.

Robert Contee, der er chef for Washingtons Politi, fortalte på et pressemøde fredag, at angrebet indtil videre ikke ser ud til at være relateret til terror.

Her oplyste han, at myndighederne vil fortsætte med at undersøge, om der er nogen form for forbindelse.