Udland

Japan: Nordkorea har affyret ballistisk missil

Nordkorea har affyret et ballistisk missil ud over havet fra østkysten, lyder det fra flere sider.

Nordkorea kan have affyret et ballistisk missil.

Det oplyser den japanske kystvagt torsdag og advarer samtidig skibe i området om risikoen for nedfaldne missilgenstande.

Imens lyder det fra Sydkoreas fælles stabschefer, at Nordkorea har affyret et uidentificeret projektil ud over havet fra den nordkoreanske østkyst.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En højtstående amerikansk embedsmand fortæller til CNN, at Nordkorea torsdag har affyret to ballistiske missiler.

Det er uvist, om der er tale om missiler med kort, mellem eller lang rækkevidde.

Meldingerne kommer, dagen efter at det sydkoreanske militær onsdag bekræftede, at Nordkorea søndag affyrede to krydsermissiler ud for landets vestkyst.

Det var Nordkoreas første offentligt kendte våbentest siden april sidste år. Her affyrede landet adskillige kortdistancemissiler ud for østkysten.

Under et besøg i delstaten Ohio tirsdag blev USA's præsident, Joe Biden, spurgt om Nordkoreas angivelige missiltest i weekenden, hvortil han med henvisning til det nordkoreanske styre svarede:

- Vi har lært, at ikke meget har ændret sig.

Nordkoreas ballistiske missiler er forbudte i henhold til resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd, og hvis torsdagens affyring bliver endeligt bekræftet, vil det være Nordkoreas første test af ballistiske missiler under præsident Joe Biden.

- Projektilet har ikke nået Japans territorie og menes ikke at være faldet ned i Japans eksklusive økonomiske zone, siger en talsmand for det japanske forsvarsministerium ifølge Reuters.

En eksklusiv økonomisk zone betegner det havområde, hvor en kyststat har eneret på at udnytte de naturressourcer, som er i havet, på havbunden og i undergrunden.

I sidste uge bekræftede Nordkoreas viceudenrigsminister, Choe Son-hui, over for det statslige nyhedsbureau KCNA, at USA har forsøgt at række ud og skabe kontakt til Nordkorea efter Bidens tiltrædelse.

Det nordkoreanske styre er dog ikke interesseret i dialog med amerikanerne, før administrationen i Washington D.C. indstiller sin fjendtlige politik over for Nordkorea, lyder det.