Udland

Prins Harry får nyt job

Prins Harry skal arbejde i en konsulentvirksomhed, hvor han blandt andet skal være offentlig fortaler for mental sundhed.

Den britiske prins Harry har fået nyt job. Han er blevet ansat i den californiske konsulentvirksomhed BetterUp, der blandt andet leverer online coaching via en app til telefonen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Som en del af jobbet skal prinsen skabe opmærksom om mental sundhed. Derudover vil han være involveret i beslutninger omkring produktstrategi og velgørenhedsbidrag.

BetterUp blev oprettet i San Francisco i 2013 og leverer rådgivning og coaching til ansatte i mere end 300 forskellige virksomheder.

En naturlig forlængelse

Ifølge TV 2s internationale korrespondent Ulla Terkelsen skal det nye job ses som en naturlig forlængelse af bruddet med det britiske kongehus.

- De har hele tiden sagt, at de gerne vil have et liv, hvor de også arbejder. Nu vil de være sig selv og finansiere sig selv, fortæller hun.

Parret forlod deres kongelige pligter i starten af 2020 og er sidenhen flyttet til Californien.

I starten af marts deltog Prins Harry og hans hustru, hertuginde Meghan, i et interview med den amerikanske talkshowvært Oprah Winfrey, hvor de uddybede årsagen til til deres farvel med kongehuset.

Derfor kunne tidspunktet for prins Harrys nye job heller ikke være bedre, mener Ulla Terkelsen.

- Det her interview har øget interessen for dem og deres mærkesager. Det er et kæmpe scoop for virksomheden, siger hun

Har selv kæmpet med mentale problemer

Prins Harry har tidligere været meget åben omkring, at han har gået til psykolog efter hans mor, prinsesse Dianas, død. Derfor er det ifølge Ulla Terkelsen heller ikke mærkeligt, at det lige netop er denne virksomhed, som prins Harry er landet hos.

- Det er en sag, som han har gået op i hele sit liv, understreger hun.

I interviewet med Oprah Winfrey kom det også frem, at Meghan har kæmpet med mentale problemer og på et tidspunkt overvejede selvmord på grund af den britiske presses store mediebevågenhed.

Ifølge hertuginden selv skulle hun have søgt professionel hjælp gennem den kongelige familie, men fik at vide, at det kunne hun ikke, fordi det ikke ville være godt for institutionen.

Det britiske kongehus har ikke kommenteret på oplysningerne.

Udover sin nye jobtitel har prins Harry sammen med Meghan også gang i andre projekter.

Parret har blandt andet oprettet et produktionsselskab ved navn Archewell Productions og en podcast under navnet Archewell Audio.