Coronavirus

Briter risikerer bøde på 5000 pund for ferieture

Under de nuværende coronarestriktioner må briterne tidligst rejse på ferie igen 17. maj.

Britiske statsborgere risikerer en bøde på 5000 pund (43.000 kroner), hvis de rejser uden for de britiske øer på eksempelvis ferie.

Det skriver BBC.

Under den nuværende coronalovgivning er det forbudt for briter at rejse på ferie, og man må kun forlade de britiske øer, hvis man har et vigtigt formål såsom forretningsrejse eller uddannelse.

Torsdag samles parlamentet for at vedtage en ny lovpakke, og her er et af forslagene en bøde på 5000 pund, hvis man forbryder sig mod restriktionerne og rejser på ferie i udlandet.

Tredje bølge skaber bekymring

Under de nuværende coronarestriktioner må briterne tidligst rejse på ferie igen 17. maj.

Men den tredje bølge af coronasmitte, der lige nu ruller ind over Europa, har fået myndighederne i Storbritannien til at sætte spørgsmålstegn ved, om det er for tidligt at lade briterne genoptage ferierejserne allerede i maj.

Sundhedsminister Matt Hancock mener, at det er nødvendigt at stramme rejserestriktionerne for at undgå, at der importeres smitte og eventuelt nye mutationer.

Premierminister Boris Johnson sagde mandag, at briterne ikke må "bilde sig selv ind", at de høje smittetal i store dele af Europa ikke får en effekt på situationen i Storbritannien.

Vil teste børn

Når rejserestriktionerne i Storbritannien løftes, overvejer den britiske regering at indføre et advarselssystem, der skal vise, om et land er sikkert at rejse til.

Desuden overvejer de britiske myndigheder at begynde at teste børn, som rejser ind og ud af Storbritannien, da børn som bekendt ikke bliver tilbudt vaccine mod covid-19.

Det forventes, at Boris Johnsons regering 12. april vil offentliggøre en plan for, hvilke lande briterne må rejse til.