Udland

Betjent anholdt i makaber sag - nu undersøges hans kolleger

Politibetjent, som er anholdt i sagen, er mistænkt for at have blottet sig for en anden kvinde - få dage før 33-årig kvinde forsvandt.

Politiet i London er kommet i modvind i sagen om den forsvundne 33-årige kvinde Sarah Everard, som sidst blev set i live om aftenen 3. marts i det sydlige London.

En politibetjent fra Metropolitan Police blev tirsdag anholdt i sagen, og nu er det kommet frem, at samme betjent er mistænkt for at have blottet sig for en kvinde i en restaurant - få dage før Sarah Everards forsvinden.

Betjenten blev først sigtet i blotter-sagen tirsdag i forbindelse med, at han blev anholdt og sigtet i sagen om forsvundne Sarah Everard.

Kolleger bliver undersøgt

Nu skal en uafhængig klagemyndighed i politiet undersøge, om blotter-anklagerne mod betjenten blev undersøgt grundigt nok af kollegerne i Metropolitan Police.

Det skriver The Guardian.

- Vores efterforskning vil undersøge politiets håndtering af den klage, der blev indgivet 28. februar, hvor en mand skulle have blottet sig i en fastfood-restaurant i det sydlige London, hedder det i en erklæring fra den uafhængige politiklagemyndighed IOPC.

Menneskelige rester fundet

Onsdag oplyste øverste chef for Metropolitan Police, Dame Cressida, at politiet havde fundet menneskelige rester i et skovområde i Kent.

Det har endnu ikke været muligt at fastslå, om de menneskelige rester stammer fra Sarah Everard.

- Vi har desværre fundet, hvad der menes at være menneskelige rester, sagde Dame Cressida, som også kommenterede på den anholdte betjent:

- Nyheden om, at en betjent er blevet anholdt under mistanke for drabet på Sarah, har sendt chokbølger og vrede gennem offentligheden og hele Metropolitan Police.

I en erklæring opfordrede Sarah Everards familie torsdag offentligheden til at bidrage til opklaringen af hendes forsvinden.

- Vi er meget taknemmelige for politiets indsats og vil gerne takke for deres arbejde. Nu beder vi offentligheden om hjælp. Vær søde at gå til politiet, hvis I har nogen form for information. Ingen information er ligegyldig. Tak.

- Londons gader er usikre

Premierminister Boris Johnson siger, at han er ”chokeret og dybt berørt” over den 33-årige kvindes forsvinden:

- Vi må arbejde hurtigt på at finde alle svarene på denne uhyggelige forbrydelse.

Londons borgmester, Sadiq Khan, anerkender, at hovedstadens gader er usikre for kvinder.

- Hvis du er kvinde eller pige i det offentlige rum i London, er oplevelsen af sikkerhed en anden end hos mænd. Det er vigtigt, at personer som mig – i magtfulde positioner – gør en indsats for at ændre det.

Den anholdte betjents politiopgave var blandt andet at patruljere ved premierminister Boris Johnsons bolig i Downing Street 10 og ved Westminster Palace. Han var ikke på arbejde, da Sarah Everard sidst blev set i live om aftenen 3. marts.

Her blev hun filmet af et overvågningskamera på Poynders Road i det sydlige London, da hun var på vej hjem fra en bekendt.