Coronavirus

Grækenland er klar til turister i maj

Turister skal enten være vaccineret, have antistoffer i kroppen eller fremvise en negativ coronatest.

Lige nu stiller rigtig mange af os det samme spørgsmål: Hvornår kan vi rejse på ferie igen?

Svaret er midt i maj, hvis det står til Grækenlands turistminister, Harry Theocharis.

- Turister vil være velkomne, hvis de inden afrejse er vaccineret, har antistoffer i kroppen eller kan fremvise en negativ coronatest. Alle turister vil blive testet løbende, siger Harry Theocharis ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kollapset turisme

Turisme er en kæmpe indtægtskilde for Grækenland, og derfor har landet travlt med at åbne grænserne for solhungrende gæster.

Turistindustrien står for omkring en femtedel af den græske økonomi, og hver femte græker arbejder inden for erhvervet.

Men turismen kollapsede i foråret 2020, da coronapandemien for alvor ramte Europa.

Vaccinepas på vej

Grækenlands premierminister, Kyriakos Mitsotakis, presser derfor på for en løsning, så turister igen kan få græsk sand mellem tæerne.

Derfor har de græske myndigheder også været fortalere for et vaccinepas, der skal gøre det muligt for vaccinerede EU-borgere at rejse frit inden for EU.

EU-Kommissionen har været tilbageholdende over for idéen, men tirsdag var udmeldingen fra EU's græske vicepræsident, Margartis Schinas, mere optimistisk.

Han forventer, at et digitalt vaccinepas for EU-borgere kan være klar i løbet af sommeren.

- Efter det seneste topmøde fornemmer jeg, at der er enighed om behovet for et digitalt vaccinepas, siger Margartis Schinas ifølge The Guardian.

I Danmark forventer regeringen, at et digitalt coronapas vil være klar til maj. Via en app på telefonen skal danskerne kunne fremvise, om de er vaccineret mod coronavirus eller for nylig har fået taget en test med et negativt svar.

Kedelig rekord

Grækenland har den seneste måneds tid indført en række lokale nedlukninger for at bremse en ny bølge af coronasmitte, der har ramt landet.

Landets sundhedsvæsen er presset, men overordnet har Grækenland klaret sig bedre end mange af sine europæiske nabolande.

Tirsdag satte Grækenland dog rekord med 3215 nye smittede og 46 døde med covid-19. Næsten 7000 grækere med covid-19 er døde under pandemien. Det viser tal fra Johns Hopkins University.