Coronavirus

Syriens præsident er smittet med coronavirus

Præsidenten og hans kone har det godt og vil fortsætte med at arbejde hjemmefra i isolation, fremgår det af en erklæring fra præsidentkontoret.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, og hans kone Asma er konstateret smittet med coronavirus. Det oplyser præsidentkontoret i en erklæring på Twitter, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Af tweetet fremgår det, at præsidenten og hans kone fik en pcr-test efter at have oplevet milde symptomer, men at de begge har det godt.

Begge fortsætter med at arbejde hjemmefra i isolation, der vil vare to til tre uger.

Det fremgår ikke af tweetet, hvordan præsidenten kan være blevet smittet.

Ifølge tal fra John Hopkins Universitet, der følger udviklingen i blandt andet antal smittede i hele verden, er der konstaterede 15.981 smittetilfælde med coronavirus og 1063 dødsfald i landet.

Syrien er endnu ikke begyndt at vaccinere mod coronavirus.

20 år med Bashar al-Assad

55-årige Bashar al-Assad har været præsident i Syrien siden år 2000, hvor han efterfulgte sin far, Hafiz al-Assad.

Faren var præsident fra 1971 til 2000.

Bashar al-Assads tid i spidsen for Syrien har været præget af borgerkrig. Den blodige konflikt i Syrien begyndte i marts 2011 med protester mod præsidenten og hans styre.

Demonstranterne krævede mere frihed, men styret satte sikkerhedsstyrker ind for at nedkæmpe protesterne, og så begyndte konflikten.

Siden er borgerkrigen bølget frem og tilbage med mange forskellige grupper involveret. Hundredtusindvis er dræbt under krigen og millioner er drevet på flugt.

Ifølge FN savnes titusindvis af civile fortsat i Syrien efter utallige vilkårlige fængslinger og anholdelser.

Derudover er tusindvis af mennesker blevet udsat for vold, seksuelle overgreb, tortur og drab i fængslerne i løbet af de omkring ti år med borgerkrig. Det fremgår af en rapport, som en international FN-kommission offentliggjorde i sidste uge.