Udland

Kongehuset var bekymret for min søns hudfarve, siger Meghan i stort interview

Hertuginde Meghan havde selvmordstanker, og prins Charles holdt op med at svare på opkald fra prins Harry, afslører parret.

Flere for offentligheden ukendte detaljer kom i nat frem i forbindelse med den britiske prins Harry og hans amerikanske kone Meghans interview med talkshowdronningen Oprah Winfrey.

I interviewet fortæller parret om deres søn Archie, og om at det britiske kongehus, ifølge parret, var bekymrede for, hvor mørk hans hud ville blive, idet Meghans mor er sort.

Disse bekymringer forklarer, ifølge Meghan, hvorfor den nu halvandet-årige søn ikke fik titlen som prins.

- I de måneder, jeg var gravid, havde vi samtalen, om at han ikke kunne få titlen, og bekymringer blev også delt om, hvor mørk hans hud måtte være, når han blev født, siger Meghan, som dog ikke uddyber, hvem der fremførte bekymringerne.

Hertuginden fortæller, at hun endte med at have selvmordstanker og overvejede at skade sig selv, inden hun og prins Harry trådte tilbage sidste år. Hun angiver den negative presse som årsag til, at hun kom så langt ud, at hun tænkte på at tage sit eget liv.

- Jeg vidste, at hvis jeg ikke sagde det, så ville jeg gøre det. Og jeg ville ikke være i live mere. Og det var en klar, ægte, skræmmende og konstant tanke, siger Meghan, som uddyber, at hun søgte professionel hjælp gennem den kongelige familie, men fik at vide, "at det kunne jeg ikke få, for det ville ikke være godt for institutionen".

Det britiske kongehus har ikke kommenteret oplysningerne eller interviewet.

Blev hemmeligt gift

I nattens interview med Oprah Winfrey erkender hertuginde Meghan, at hun havde været naiv inden brylluppet og ikke vidst, hvad hun gik ind til i den kongelige familie.

- Der var ingen måde at forberede sig på, hvordan hverdagen skulle blive, siger den 39-årige skuespillerinde, som foretog første del af interviewet alene.

Senere blev hun også interviewet sammen med prins Harry, som fortæller, at det var Meghan, der fik ham til at indse, at han var fanget i det royale spin.

Parret afslører også, at de allerede var gift, da parrets storstilede bryllup blev transmitteret 19. maj.

Tre dage tidligere havde parret i al hemmelighed givet et ja til hinanden under en privat ceremoni uden deres familier, afslørede Meghan. Til stede var kun Harry og Meghan og ærkebiskoppen i Canterbury.

- Jeg tror, at vi begge var meget opmærksomme på, at brylluppet ikke var vores dag. Det var en dag, der var planlagt for resten af verden, siger hun ifølge CBS News.

Afviser historie om hertuginde Kate

Undervejs i det to timer lange interview adresserer Meghan også en episode, som fik stor bevågenhed i den britiske offentlighed, da en avis hævdede, at hun havde fået Kate, hertuginde af Cambridge, til at græde lige før brylluppet i 2018.

- Det modsatte skete, siger Meghan i interviewet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Få dage før brylluppet var hun (Kate, red.) ked af noget, hvad angik spørgsmålet om kjolerne på blomsterpigerne, og det fik mig til at græde. Det gjorde virkelig ondt, siger Meghan om episoden.

Vender ikke tilbage til kongehuset

Harry og Meghan bekræftede 19. februar, at de ikke vender tilbage til deres officielle pligter i det britiske kongehus.

Men allerede i starten af 2020 meddelte parret, at de ville trække sig fra deres kongelige pligter og søge mod et mere uafhængigt liv - langt væk fra Buckingham Palace.

Siden er de flyttet til Californien i USA, hvor interviewet også finder sted.

De har blandt andet angivet den britiske presses voldsomme bevågenhed og til tider kritiske tilgang til parret som en af årsagerne til beslutningen. Blandt andet i dokumentaren 'Harry og Meghan - vores afrikanske rejse', der kan ses på TV 2 PLAY.

Særligt har der de seneste år været stor mediebevågenhed om Hertuginde Meghan, som ved flere lejligheder har svaret pressen igen.

Blandt andet lagde hun sag an mod Mail on Sunday, efter at de offentliggjorde et privat brev sendt fra hende til hendes far, Thomas Markle. En sag hun vandt.

Prins Charles holdt op med at svare på opkald

Siden parret trådte tilbage fra deres aktive rolle i kongehuset, har det været sparsomt med kontakt til familien. Det siger 36-årige Harry i nattens interview, der fortæller, at hans far, prins Charles, på et tidspunkt "holdt op med at besvare hans opkald".

- Det er virkelig trist, at det er kommet til dette punkt, men jeg er nødt til at gøre noget for min mentale sundhed, min kone og Archie, siger prins Harry.

Parret venter nu deres andet barn, og under nattens interview afslørede de, at det bliver en pige. Sidste sommer fik hertuginde Meghan en spontan abort. Siden beskrev hun oplevelsen af tab i en kronik i New York Times.

Den amerikanske tv-kanal CBS har ifølge Wall Street Journal betalt et sted mellem 44 og 56 millioner kroner for rettighederne til interviewet med Oprah Winfrey og hertugparret.

Ifølge parrets talsmand tjener prins Harry og Meghan Markle dog ingenting på foretagenet - udover den opmærksomhed, der unægtelig følger med.