Udland

Flere hårdt såret ved angreb i Sverige - efterforskes som terror

I første omgang vurderede politiet, at angrebet var et "drabsforsøg", men nu handler efterforskningen om mulig terrorisme.

Svensk politi efterforsker nu et angreb i byen Vetlanda nær Jönköping som mulig terror.

En mand i 20'erne gik onsdag eftermiddag til angreb nær byens banegård, og efterlod otte personer såret, inden han blev skudt at politiet.

- Den politipatrulje, der stod for pågribelsen, har i den forbindelse affyret et tjenestevåben. Den pågrebne mand er såret, men omfanget er uklart. Han er kørt til hospitalet med ambulance, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Tre personer er sent onsdag i livsfare. Det oplyser Region Jönköpings Län.

Politiet oplyser, at gerningsmanden er i live.

- Politiet arbejder intenst med efterforskningsarbejdet, og indtil videre har vi fået kontakt til syv personer, som på forskellige måder er blevet ramt af angrebet, skriver politiet i sin pressemeddelelse.

- Der er ingen nærmere detaljer om deres skader, men der er ikke oplysninger om, at der skal være nogen døde.

Mulig terrorisme

I første omgang vurderede politiet, at angrebet var et "drabsforsøg", men nu handler efterforskningen om mulig terrorisme.

- I det efterfølgende arbejde med efterforskningen har det ændret sig. Nu beskrives det som mulig terrorhandling, lyder det fra politiet.

Over for SVT ønsker politiet af hensyn til efterforskningen ikke at præcisere, hvilket gerningsvåben der blev brugt.

- Der har været en del vidner, og vi vil ikke påvirke vidnerne, i forhold til hvad de kan have set og ikke set. Vi må vente og se, hvor meget mere vi kan sige senere, siger politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver.

Den mistænkte gerningsmands tilstand kendes ikke umiddelbart. Ifølge Sveriges Radio er han bragt til hospitalet, efter at han blev skudt.

Flere dele af det centrale Vetlanda er efter angrebet blevet afspærret, skriver SVT.

Vetlanda ligger i det sydlige Sverige - cirka 300 kilometer nordøst for Malmø.

Den svenske statsminister Stefan Löfven fordømmer onsdag aften angrebet i Vetlanda.

- Vi vil imødegå sådanne frygtelige handlinger med hele vores samfunds forende styrke, siger Löfven ifølge det svenske nyhedsbureau.

Også den danske statsminister Mette Frederiksen (S) tager afstand til angrebet.

- Forfærdelige nyheder fra Sverige. Det er handlinger, der efterforskes som terror, og som jeg på det kraftigste tager afstand fra. Vi står sammen med hele det svenske folk og den svenske regering. Jeg sender mine varmeste tanker til Vetlanda til de ramte og deres pårørende, siger Mette Frederiksen ifølge Statsministeriet i en udtalelse.