Udland

Flyselskab tager Boeing-model ud af drift efter motorbrand

United Airlines indstiller flyvninger med Boeing-model magen til den, som lørdag blev ramt af et motorsvigt.

Det amerikanske luftfartsselskab United Airlines indstiller med omgående virkning flyvninger med sine Boeing 777-fly magen til det, som i weekenden blev ramt af et motoruheld og måtte nødlande i Denver.

Det drejer sig om 24 fly af typen Boeing 777 med motorer fra selskabet Pratt & Whitney, som indtil videre bliver parkeret på jorden.

Det oplyser selskabet søndag lokal tid.

Udmeldingen kommer, efter at den amerikanske luftfartsmyndighed, Federal Aviation Administration (FAA), har krævet yderligere inspektioner af samtlige 777-fly med denne type motorer.

Lignende episode i Japan

I Japan er myndighederne gået et skridt videre ved at indføre et midlertidigt forbud mod flytypen efter weekendens hændelse i USA.

Tilsyneladende har der i december været en nogenlunde tilsvarende hændelse i Japan.

Transportministeriet i Japan oplyser, at et passagerfly fra Japan Airlines 4. december efter kort tid i luften måtte vende om på grund af en fejl i den ene motor. Flyet er 26 år gammelt.

Det minder om lørdagens hændelse i USA, da et ligeledes 26 år gammelt fly fra United Airlines kort efter afgang måtte vende tilbage til lufthavnen i Denver i Colorado, efter at motoren ved højre vinge svigtede.

En video optaget af en passager i kabinen viser, at motoren er i brand.

Flyet skulle flyve fra Denver til Hawaii med 231 passagerer og ti besætningsmedlemmer om bord. Ingen af dem kom noget til.

I en forstad til Denver fandt beboere flere store stykker metal, der var faldet af den defekte motor.

I USA er United Airlines ifølge FAA ene om at have disse fly i sin flåde. I Japan har Japan Airlines 13 af slagsen, mens selskabet ANA har 19.

/ritzau/Reuters