Udland

Trump holder første tale som tidligere præsident på topmøde

Næste søndag vil Donald Trump holde en tale på et årligt topmøde for konservative politikere i USA.

Den tidligere præsident Donald Trump skal holde en tale senere i denne måned i byen Orlando i Florida.

Talen er planlagt til at finde sted søndag den 28. februar på en konservativ politisk konference. Arrangementet er den største årlige samling af konservative politikere.

Det oplyser en talsmand fra konferencen til Newsweek.

Det bliver Trumps første officielle tale, siden han forlod Det Hvide Hus 20. januar, hvor Joe Biden overtog præsidentembedet.

Trump vil ifølge flere amerikanske medier tale om Det Republikanske Parti og den konservatives bevægelses fremtid.

Trumps fire år i Det Hvide Hus sluttede, kort efter at han blev anklaget for at opildne til dødbringende uroligheder i og ved Kongressen den 6. januar, hvor lovgivere var i færd med at godkende Bidens valgsejr.

Trump blev i denne måned frikendt ved rigsretten for anklagerne, men han har udtrykt sine vrede over de republikanere, der gik imod ham.

Det gælder blandt andet Senatets mindretalsleder, Mitch McConnell, der er USA's øverste valgte republikaner.

McConnell sagde efter afgørelsen, at Trump trods frikendelsen var "praktisk og moralsk ansvarlig" for det dødelige stormløb mod Kongressen.

Flere toprepublikanere, der betragtes som mulige kandidater til partiets præsidentvalg i 2024, skal også tale ved konferencen.

Det gælder blandt andre den tidligere udenrigsminister under Trump, Mike Pompeo, og Kristi Noem, der er guvernør i South Dakota.