Coronavirus

Kvinder klædte sig ud som ældre damer for at snyde sig til vaccinestik i Florida

To kvinder ville snyde sig foran i vaccinekøen iført kyse og briller. Ifølge deres papirer havde de allerede fået første stik.

Værnemidler som mundbind og vesir kan gøre det svært at genkende folk.

Og tager man også briller, kyse og handsker på, kan man måske ligefrem se 20-30 år ældre ud.

Måske bliver I anklaget og kommer i fængsel på grund af jeres egoisme ved at stjæle vaccinen

Politiet

Det satsede to amerikanske kvinder på, da de onsdag trillede ind i et drive-in-vaccinationscenter i Orlando, Florida.

Men da centrets personale så på kvindernes billedlegitimation, at de var 34 og 44 år gamle, slog de alarm.

- Er I klar over, hvad I har gjort?, kan man høre en betjent spørge gennem det nedrullede vindue på optagelser fra hans kropskamera, som Orange County Politi har offentliggjort.

- I har stjålet en vaccine fra en, der har mere brug for den end jer. Og nu får I ikke jeres andet stik.

Kvinderne havde fremvist et vaccinekort, hvor der stod, at de allerede havde fået det første stik.

Det til trods for at det kun er sundhedspersonale, folk i risikogruppen og personer over 65 år, der kan blive vaccineret i Florida i øjeblikket.

- Måske bliver I anklaget og kommer i fængsel på grund af jeres egoisme ved at stjæle vaccinen, lød advarslen fra betjenten.

Den varmeste vare

De udklædte kvinder er ikke et enestående eksempel på, at indbyggerne i Orlando-amtet Orange County har forsøgt at blive vaccineret, før det var deres tur.

For som amtets sundhedsdirektør, Raul Pino, sagde på et pressemøde torsdag:

- Det (vaccinen, red.) er den varmeste vare på markedet lige nu, så vi skal passe meget på.

Pino kunne også fortælle om en anden finte, hvor en mand forsøgte at lukrere på, at han havde samme for- og efternavn som sin far.

- Mens vi er optaget af at få processen til at skride hurtigere frem, kan nogle mennesker presse sig foran i køen, så der er sikkert flere, der gør det, end vi tror, sagde Pino.

Tog vacciner fra indfødte

I Canada havde et ægtepar i januar udtænkt sig en mere kompleks plan.

Navngivet af canadiske medier som den 55-årige direktør for en casinokæde Rodney Baker og hans 32-årige kone, skuespilleren Ekaterina Baker, fløj de fra deres hjem i Vancouver til delstaten Yukons hovedstad Whitehorse.

Baker-parret indlogerede sig på et motel og indvilgede i at gå i den obligatoriske 14 dages karantæne, som loven kræver af indrejsende i delstaten.

Men i stedet for at overholde den, hyrede de et privatfly og fløj til det afsidesliggende område Beaver Creek, der er befolket af omkring 100 mennesker – hovedsageligt indfødte canadiere.

Delstatens sundhedsmyndigheder har sat gang i et omfattende vaccineprogram for at beskytte befolkningsgrupperne i det rurale Yukon. Så alle, der arbejder der, bliver vaccineret.

Og da mange af de arbejdende kommer fra andre steder i Canada, behøvede ægteparret ikke den store dokumentation for at få et prik i armen med Moderna-vaccinen.

Ingen straf til kvinderne i Florida

Lokale i området blev mistænksomme, da parret lige efter prikkene ville køres til lufthavnen.

Nu har parret fået en bøde på 5500 kroner for at bryde karantænereglerne, og Rodney Baker har mistet sit direktørjob, hvor hans årsløn i 2019 var på 65 millioner kroner.

De er endnu ikke blevet straffet for at snyde foran i køen. Det blev de to udklædte kvinder i Orlando heller ikke.

De fik derimod besked på, at de var trængt ulovligt ind på et lukket område, og at de ville blive arresteret, hvis de ikke forlod stedet.

Om de ligesom Baker-parret havde nået at få det første stik, som deres vaccinekort viste, kan Orange Countys sundhedsdirektør hverken be- eller afkræfte.