Udland

Kim Kardashian vil skilles fra Kanye West

Parret har fire børn sammen.

Et af verdens mest berømte kendispar er på vej mod forlis efter seks og et halvt års ægteskab.

Fredag søgte Kim Kardashian West om at blive skilt fra Kanye West ved en domstol i Los Angeles.

Det viser retsdokumenter ifølge nyhedsbureauet AP og avisen LA Times.

Unavngivne repræsentanter for Kim Kardashian bekræfter over for ABC News.

I audiens hos Trump

40-årige Kim Kardashian er en glamourøs realitystjerne og forretningskvinde kendt fra programmet 'Keeping up With The Kardashians', der kørte i 14 år. 43-årige Kanye West er en superstjerne indenfor hiphop, der også har gjort sig som producer, modeskaber og sågar uafhængig præsidentkandidat ved valget i 2020.

Til sammen er de et af de mest eksponerede par, der findes, og begge har de under Donald Trump-æraen nydt præsidentens fulde opmærksomhed, når de har hver for sig har været på besøg i Det Hvide Hus.

Kanye West (i rød 'Make America Great Again'-kasket) talte uafbrudt i ti minutter om blandt andet racisme, bandevold og en ide til et "iPlane", da han besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus.

Kanye West - der lancerede sig selv som Trump-tilhænger, før han besluttede at forfølge sine egne præsidentambitioner - var i oktober 2018 inviteret til frokost hos præsidenten for at tale om fængselsreformer.

Fire måneder tidligere havde Donald Trump benådet en 63-årig stofmisbruger, efter at Kim Kardashian havde aflagt ham et besøg i Det Hvide Hus for at tale den livtidsdømte kvindes sag.

Sammen har Kim Kardashian West og Kanye West fire børn: North på syv år, Saint på fem, Chicago på tre og Psalm på et.

Underholdningsmediet TMZ, der normalt har gode kilder i industrien, citerer unavngivne kilder for, at de to superstjerner skilles i venskabelighed og er blevet enige om delt forældremyndighed.

Bipolar lidelse

I juli sidste år udtrykte Kim Kardashian West sig for første gang offentligt om sin mands bipolare lidelse.

Det skete, efter at Kanye West havde annonceret sit præsidentkandidatur og fulgt det op med et bizar vælgermøde, hvor han skiftevis lovede gratis cannabis til alle amerikanere og brød sammen i gråd.

Kanye West og Kim Kardashian West har været gift i seks og et halvt år.

De følgende døgn udsendte hiphopstjerne en lang række - senere slettede - tweets, hvor han blandt andet skrev, at hans kone forsøgte at spærre ham inde, og at han længe havde forsøgt at blive skilt fra realitystjernen.

- Som mange af jer ved, har Kanye bipolar lidelse. Alle, som har det, eller har en elsket, der har det, ved, hvor utroligt kompliceret og smertefuldt det er at forstå, skrev Kim Kardashian West derefter i et længere opslag på Instagram.

Hun sluttede opslaget med at bede medierne og offentligheden om at vise parret "den medfølelse og empati, det kræver, for at vi kan komme igennem det her."

- Tak til jer, der har udtrykt bekymring for Kanyes velbefindende og for jeres forståelse.

Fire dage senere undskyldte Kanye West for sin opførsel på Twitter og bad sin hustru om tilgivelse.

- Tak, fordi du altid er der for mig, skrev han.