Coronavirus

USA på laveste smitteniveau i over 100 dage - men myndighederne advarer mod at slappe af

Den britiske coronamutation observeres nøje, fordi myndighederne stadig har en forventning om, at den kommer til at slå igennem.

For første gang de seneste 100 dage oplever USA færre end 100.000 nye smittede med coronavirus om dagen i gennemsnit målt over syv dage.

Det viser tal fra Johns Hopkins University, skriver CNN.

Trods de på mange måder opløftende tendenser advarer de amerikanske sundhedsmyndigheder om ikke at blive for tilbagelænede og selvtilfredse.

Det skyldes den britiske coronamutation, som forventes at blive mere udbredt i den kommende tid. Og som den nytiltrådte præsident Joe Biden også gik til valg på at give et "presserende, robust og professionelt modspil".

- Vi vil sandsynligvis have flere smittetilfælde og derfor flere dødsfald på grund af det, siger Rochelle Walensky, direktør i US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) til NBC's magasinprogram "Meet the Press".

Ikke uden på den anden side

Det estimeres, at blot fire procent af de nysmittede i USA har den britiske virusvariant B117. Det er et lavt tal sammenlignet med udviklingen i eksempelvis Danmark, hvor smittede med B117 gik fra fire procent i uge 1 til 30 procent i uge 5.

Derfor advarer Rochelle Walensky også mod at tage glæderne på forskud.

- Vi er ikke i nærheden af at være ude på den anden side, og hvis vi slapper af med vores afbødningsstrategi, kan vi hurtigt stå overfor langt større vanskeligheder, siger hun.

Sidst gennemsnittet for smittede i USA nåede under 100.000 på daglig basis, var på valgdagen 3. november 2020.

Flere end 50 millioner amerikanere har modtaget første eller fuld dosis vaccine.