Coronavirus

I Dubai stiger smitten, og nu lukker barerne

Efter 17 dage med den ene smitterekord efter den anden, indfører Dubai nu nye restriktioner, der blandt andet lukker barerne i en måned.

Mandag blev det meldt ud, at alle barer og værtshuse skal holde lukket resten af februar måned. Derudover skal ”andre aktiviteter begrænses”, lyder det.

Blandt andet skal restauranter lukke senest klokken 1, og der kommer en grænse for, hvor mange mennesker der må være i eksempelvis indkøbscentre.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Restriktionerne skyldes, at de Forenede Arabiske Emirater har haft 17 dage i streg, hvor der hver dag blev sat rekord for antallet af nysmittede. De sidste tre dage er smitten dog faldet.

Stigningen menes at kunne føres tilbage til nytåret, hvor turister fra hele verden fejrede enden på 2020 og starten på 2021 i ørkenstaten.

Ifølge AP har mange lande fået importeret nye og mere smitsomme varianter, efter personer har været i Dubai.

Blandt andet menes det første danske tilfælde af den sydafrikanske variant at stamme fra Dubai.

Ingen flyvning til Dubai

De seneste uger har der været stor fokus på danskere, som er rejst på vinterferie i ørkenbyen. Især efter at minimum 33 danskere blev testet negative, da de forlod golfstaten. Men den var falsk, så da de kom hjem, testede de positiv.

21. januar meldte regeringen ud, at man stoppede alle flyvninger til og fra Dubai for at forhindre yderligere spredning.

Det har blandt andet ført til historier om danskere, der har fundet smuthuller, så de alligevel kan komme på ferie.

TV 2 mødte sidste uge en 36-årig kvinde i toget fra Hamborg. Hun havde været på ferie i Dubai, men ville ikke stille op med navn eller billede.

- Det er simpelthen, fordi der er en shitstorm mod folk, der tager til Dubai. Og vi er altså ret mange, der tager til Dubai, sagde hun.

Også Storbritannien har stoppet flyvninger til Dubai.

Kommer en uge efter forsikring

Dubais nyindførte restriktioner kommer blot en uge efter, at man forsikrede om, at ”situationen bestemt er under kontrol”.

Men udmeldingen er en anden nu, lød det i en udtale fra Dubais pressekontor. I udtalen blev skylden for smittestigningen skudt på ”et øget antal brud på de forebyggende tiltag”.

- De nye sikkerhedsforanstaltninger vil søge at bekæmpe covid-19 yderligere samt beskytte sundheden og sikkerheden for alle borgere, beboere og besøgende, stod der blandt andet i udtalelsen, skriver AP.

I en anden artikel beskriver AP dog diskoteker i Dubai helt uden restriktioner. Ifølge den har Dubai ikke råd til at undvære turismen. Statens økonomi bygger blandt andet på hoteller, lufttrafik og detailhandel. Områder, der alle er blevet hårdt ramt af virussen.

Også derfor var landet et af de første til at genåbne fuldt ud efter første bølge.