Donald Trump

Trump og Republikanerne finder sammen i jagt på Repræsentanternes Hus

Siden præsidentvalget har der været usikkerhed om Donald Trumps forpligtigelse til det republikanske parti

Siden Donald Trump forlod Det Hvide Hus for en uge siden har han gået stille med dørene og holdt lav profil i Florida.

Men torsdag mødtes Trump med den nye mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy i hans Florida-residens, Mar-a-Lago.

Ifølge Politico blev de to enige om sammen at rette energien mod det kommende midtvejsvalg i 2022, hvor Republikanerne vil forsøge at tilbageerobre flertallet i Repræsentanternes Hus. Ved præsidentvalget lykkedes det Det Republikanske Parti at vinde sæder, og i øjeblikket har Demokraterne 221 pladser mod Republikanernes 211.

Trump er ved at reparere forholdet til McCarthy, som blev skadet, efter McCarthys udsagn om, at Trump bar dele af skylden for angrebet på den amerikanske kongres den 6. januar.

- I dag (torsdag, red.) forpligtede præsident Trump sig til at hjælpe de valgte republikanere i Repræsentanternes Hus og Senatet i 2022, lød det fra McCarthy i en erklæring efter mødet.

Retter vrede mod top-republikaner

Mens Trump og McCarthy er blevet enige om en fælles retning mod et flertal i Repræsentanternes Hus, skulle der ifølge CNN være uenighed i spørgsmålet om den ledende republikaner Liz Cheney.

Cheney, der er den tredjehøjst rangerende republikaner i Repræsentanternes Hus og blandt de få republikanere, der stemte for en rigsretssag mod den tidligere præsident.

Ifølge CNN skulle Trumps holdning til Liz Cheney skabe splid i det republikanske parti, hvor Trump og nogle kongresmedlemmer vil have hende ud af ledelsen. Noget Kevin McCarthy ikke skulle være enig i.

Siden Donald Trump tabte præsidentvalget har der været usikkerhed om hans politiske fremtid og planer. Flere medier og politiske iagttagere har spekuleret i muligheden for, at Trump skulle starte et nyt, tredje parti.

Men de seneste dage er rådgivere tæt på Trump begyndt at afvise ideen for i stedet at bakke op om det republikanske parti og understrege Trumps medlemskab.