Udland

Tech-giganter med markante overskud

Tesla præsterede i 2020 sit første overskud i et årsregnskab.

Facebook, Apple og Tesla kan alle glæde sig over markante overskud i de seneste regnskaber, der blev offentliggjort onsdag aften.

Facebook kom ud af 2020 med et overskud på 29,146 milliarder dollars, cirka 179 milliarder kroner.

Størstedelen af Facebooks indtjening kommer fra salget af reklamer. Under coronapandemien har Facebook oplevet en stigning i antallet af brugere, og der er også sket en stigning i reklameindtægterne.

Ved udgangen af december havde Facebook 2,8 milliarder brugere. Inklusive Instagram, WhatsApp og Messenger, som Facebook også ejer, havde det sociale mediers apps 3,3 milliarder brugere.

Apple med rekordkvartal

Apple præsenterede onsdag et kvartalsregnskab, der overgik forventningerne og blev techgigantens bedste kvartal nogensinde.

Det var især drevet af nye 5G-iPhones og høje salgstal i Kina, hvor salget steg med 57 procent i årets sidste tre måneder

Apples omsætning steg i sidste kvartal med 21 procent til 111,44 milliarder dollar, cirka 683 milliarder kroner. Det var godt otte milliarder dollars mere, end analytikerne havde forventet.

Første overskud hos Tesla

Tesla endte året med et overskud på 721 millioner dollars, cirka 4,4 milliarder kroner. Et lille overskud sammenlignet med de to førnævnte techgiganter, men det er elbilproducentens første overskud i et årsregnskab.

Selskabet kom ud af 2019 med et tab på 862 millioner dollars, cirka 5,3 milliarder kroner.

Selvom USA har været hårdt ramt af covid-19 i store dele af sidste år, formåede Tesla at opjustere produktionen af elbiler, hvilket har været med til at skabe overskuddet.

Ifølge det norske finansmedie e24 producerede Tesla en halv million biler sidste år. Og selskabet anslår, at produktionen kan øges med 50 procent i 2021.

Verdens rigeste

Teslas stifter og administrerende direktør er den excentriske rigmand Elon Musk, der også står bag rumfartsselskbaet SpaceX.

Elon Musk blev i begyndelsen af januar udpeget som verdens rigeste person. En position, han dyster om med Amazons stifter, Jeff Bezos.

Forbes vurderede 11. januar Elon Musk til at være god for 182,9 milliarder dollars, næsten 1122 milliarder kroner.

Størstedelen af hans formue er placeret i Tesla-aktier. Han ejer omkring en femtedel af aktierne i virksomheden.