Coronavirus

Biden genindfører rejseforbud til USA for europæere

To tredjedele af den amerikanske befolkning bakker op om præsidentens linje i kampen mod coronavirussen.

Præsident Joe Biden har valgt at genindføre et rejseforbud for ikke-amerikanske statsborgere fra Europa og Brasilien.

Det oplyser Det Hvide Hus til flere amerikanske medier søndag aften.

Derudover tilføjer præsidenten Sydafrika til listen over lande, der ikke kan rejse ind i USA. Biden forventes at underskrive forbuddet mandag.

For blot en uge siden valgte Bidens forgænger, Donald Trump, ellers at fjerne indrejseforbuddet som en af de sidste handlinger på posten.

Trump forklarede ophævelsen med, at det var sikkert at åbne for rejsende fra Europa og Brasilien.

Det er Joe Biden dog ikke enig i.

Kort efter den daværende præsidents erklæring gjorde den tiltrædende præsident det klart, at han havde tænkt sig at omstøde beslutningen efter sin indsættelse.

- Pandemien bliver værre dag for dag, og vi ser mere smitsomme mutationer bryde frem rundt om i verden, så det er slet ikke den rette tid at ophæve restriktionerne, lød det fra den tiltrædende pressesekretær for Det Hvide Hus, Jen Psaki.

Amerikanere godkender Bidens håndtering

Vicedirektøren ved det amerikanske Center for Sygdomskontrol og Sygdomsforebyggelse, CDC, oplyser, at de skærpede restriktioner opretholdes for at "beskytte amerikanerne og minimere risikoen for, at mutationer spreder sig".

Noget tyder på, at Bidens strikse håndtering af pandemien falder i god jord hos amerikanerne.

En ny meningsmåling fra ABC News viser, at 69 procent af den amerikanske befolkning er tilfredse med præsidentens linje.

Biden møder desuden forholdsvis stor opbakning fra republikanske vælgere i målingen. Hele 40 procent af de konservative vælgere mener, at præsidenten håndterer pandemien godt.

Biden har tidligere sagt, at antallet af coronarelaterede dødsfald i USA sandsynligvis vil stige fra 420.000 til en halv million næste måned, og at der derfor er behov for drastiske handlinger.

- Vi er i en national krisesituation. Det er på tide, at vi behandler det som en, sagde Biden torsdag i sidste uge.

På sin første dag som præsident underskrev Joe Biden også 17 dekreter. Et af dem var et påbud om, at alle amerikanere bør bære mundbind på statslige områder, et andet var kravet om, at indrejsende til USA skal gå i selvisolation efter landing.

Mere end 25 millioner amerikanere har fået konstateret coronavirus, siden pandemien begyndte.