Udland

Bøder for over 130.000 kroner efter kæmpe fest i London

Storbritannien er hårdt ramt af coronavirussen, og nu har også den sydafrikanske variant ramt de britiske øer.

Politiet i London udskrev natten til søndag bøder for over 130.000 kroner ved en ulovlig fest i det nordøstlige London.

Det skriver flere britiske medier som BBC og Sky News.

Der var over 300 mennesker samlet til et rave i bydelen Hackney, men på grund af coronarestriktioner var festen og antallet af deltagere ulovlig.

Arrangørerne havde låst dørene med hængelåse indefra, så politiet måtte bryde ind i lokalerne, hvor de kunne se mange af de festende flygte.

I alt 78 personer blev stoppet og tildelt bøder på 200 pund hver, hvilket er den faste bødetakst for overtrædelsen af coronarestriktionerne i England. Det svarer samlet til bøder for over 130.000 kroner.

Der er ikke første gang, engelsk politi har måttet rykke ud til fester i London.

I fredags blev et bryllup med deltagelse af 15 gæster opløst i det nordlige London, og 17. januar blev to politibetjente såret, da de opløste en fest med 200 deltagere i Kensington.

Restriktionerne fortsætter

England er hårdt ramt af coronavirus, og den muterede variant af virussen, B117, også kaldet den britiske variant, har øget antallet af indlagte og smittede.

Derfor er der i England indført en decideret lockdown, der skal forhindre social omgang husstande imellem.

Restriktionerne betyder, at man kun må forlade sit hjem ved bestemte årsager som for eksempel indkøb, arbejde, hvis man skal til læge eller på sygehus eller for at undslippe vold i hjemmet.

Det er restriktioner, der ikke bliver løftet foreløbig ifølge sundhedsminister Matt Hancock.

- De nuværende restriktioner ser ud til at bringe antallet af smittede ned, men vi er langt, langt, langt fra at antallet er lavt nok, siger han søndag til Sky News.

3,6 millioner briter er smittet med coronavirus. Godt 38.000 er indlagt, og man har i den seneste tid oplevet flere dage med tæt på 100.000 nye smittetilfælde.

Søndagens tal fra Storbritannien viser, at 30.004 er konstateret smittet i løbet af det seneste døgn. Antallet af dødsfald det seneste døgn er 610, hvilket bringer det samlede dødstal op på 97.939.

De høje smittetal presser det britiske sundhedssystem, fortalte premierminister Boris Johnson for nogle dage siden.

- Det er i høj grad effekten af denne nye variant, der betyder, at NHS (det britiske sundhedsvæsen, red.) er under så voldsomt et pres, sagde han.

Sydafrikansk mutation i Storbritannien

Nu sniger endnu en mutation sig ind i det britiske samfund, den sydafrikanske.

Sundhedsminister Matt Hancock kunne søndag fortælle, at 77 tilfælde af den sydafrikanske variant af coronavirussen er blevet konstateret i Storbritannien. Alle tilfælde knytter sig til rejsende ind i Storbritannien.

Myndighederne har indført regler for rejsende indtil 15. februar: Alle rejsende ind i Storbritannien skal nu vise en negativ coronatest for at komme ind.

Søndag kunne de britiske myndigheder melde, at vaccinationerne er i fuld gang med at blive rullet ud. Cirka seks millioner personer har nu fået vaccinationen, heraf har de 5,5 millioner fået første stik.