USA VALG

Amerikanerne siger farvel til Trump

TV 2 har bedt amerikanerne sige farvel til Donald Trump, som forlader Det Hvide Hus i morgen. Følg Bidens indsættelse på TV 2 onsdag fra kl. 12.30.

Donald Trumps tid som USA's præsident lakker mod enden.

Tirsdag er hans sidste hele dag med Det Hvide Hus som bopæl, før demokraten Joe Biden onsdag flytter ind, når han er taget i ed som præsident.

Dermed er et af de mest kontroversielle og omdiskuterede præsidentskaber i amerikansk historie snart forbi.

Det hele startede for fire et halvt år siden i Trump Tower i New York, hvor Trump officielt annoncerede, at han ville stille op til præsidentvalget i 2016.

Tirsdag bad TV 2 de forbipasserende newyorkere sige farvel til Donald Trump fra selvsamme sted.

Rachel Chychinski.

- Det har været fire meget tumultariske år. Der har været godt, og der har været dårligt. Jeg håber, at vores land vil blive forenet i den kommende tid.

Chrissy.

- Goddag, hr. præsident. Jeg er så taknemmelig for ingenting. Du var mega dårlig.

Jonathan Luiano.

- Jeg elsker din tjeneste og dit arbejde som præsident. Jeg respekterer dig dybt, følelsesmæssigt, fysisk og hjerteligt. Tak for det gode arbejde.

Maria Dyer.

- Hr. præsident, jeg stemte på dig første gang. Jeg støttede dig, men det du har gjort det seneste år, er fuldstændig håbløst. Du havde gang i noget godt, men du ødelagde det det seneste år.

William McConnell lll.

- Jeg er en stolt republikaner. Jeg håber, at alt, hvad du laver i fremtiden, bliver en succes.

Også i Palm Beach, hvor Trump har sit ferieresort Mar-a-Lago, sendte indbyggerne tirsdag afskedshilsner til Trump. Her var stemningen lidt mere positiv end i New York.

Roger Heimann.

- Selvom vi ikke var enige om halvdelen af dine handlinger, så ønsker jeg dig held og lykke. Forhåbentlig overlever du rigsretten, men de har meget på dig.

Susan.

- Vi elsker dig. Farvel. Vi håber, du vil nyde din pension, men du går ikke på pension. Vi glæder os til dit næste eventyr.

Steve.

- Hr. præsident, tillykke med din pension. Jeg håber, du vil nyde det. Hold lidt fri. Nyd livet og din familie. Jeg elsker dig. Tak for alt, hvad du har givet landet. Gud velsigne dig.

Du kan følge indsættelsen af Joe Biden og Kamala Harris på TV 2 fra onsdag klokken 12.30 - og hele dagen på TV 2 News og tv2.dk.