Udland

Mand anholdt med uautoriserede papirer og våben i kontrolpost i Washington

En 31-årig blev fredag aften lokal tid stoppet med en pistol og hundredevis af patroner, da han forsøgte at komme gennem en kontrolpost.

Politiet i Washington i USA anholdte fredag aften lokal tid en mand, der med et våben i bilen og uautoriseret akkreditering forsøgte at få adgang til en afspærret zone omkring kongresbygningen på Capitol Hill.

Det skriver flere medier, herunder CNN og Chicago Tribune, på baggrund af en politirapport og dokumenter fra retten.

Washington ligner forud for indsættelsen af USA’s næste præsident, Joe Biden, 20. januar nærmest en krigszone med tusindvis af soldater, indhegninger, afspærringer og kontrolposter.

Og det var netop i en af disse kontrolposter nord for kongresbygningen, at den 31-årig mand blev stoppet af en betjent cirka klokken 18.30 lokal tid – klokken 00.30 dansk tid.

Det skete, fordi han i første omgang fremviste uautoriseret akkreditering til indsættelsesceremonien onsdag i næste uge, fremgår det af retsdokumenterne.

Klistermærker med våbenslogans på sidespejlet

Mens en betjent tjekkede mandens papirer, opdagede en anden betjent imidlertid klistermærker med våben på et af bilens sidespejle. På et af klistermærkerne stod blandt andet ”hvis de vil tage dit våben, så giv dem dine patroner først”. Adspurgt om våben i bilen svarede manden da også, at han havde en semiautomatisk Glock i midterkonsollen.

Våbenet viste sig at være ladt med 17 patroner, og politiet fandt yderligere 509 patroner, patroner til et haglgevær og et magasin til håndvåbenet.

Udover den uautoriserede akkreditering blev manden derfor også anholdt for besiddelse af et uregistreret håndvåben og ammunition.

Washington er i højeste alarmberedskab

Den 31-årige blev lørdag løsladt, fordi politiet ikke anser ham som en trussel mod offentligheden. Men manden er af retten blevet bandlyst fra Washington D.C. - medmindre han skal møde i retten eller med sin advokat.

Washington er i højeste alarmberedskab, efter at kongresbygningen i sidste uge blev bestormet af Donald Trump-tilhængere. Demonstranterne var på opfordring fra Donald Trump gået mod kongresbygningen, hvor udnævnelsen af Joe Biden som USA’s næste præsident officielt var ved at blive godkendt.

FBI har advaret om, at flere bevæbnede protester er under planlægning forud for indsættelsen af Joe Biden onsdag.

Donald Trump har meddelt, at han ikke vil være til stede under ceremonien.