USA VALG

Hendes søn blev verdenskendt som manden med hornene: - Han blev inviteret ind i kongressen

Martha Chansley er stolt af sin søn, der ikke mener, at der er beviser for, at han gjorde noget galt under stormen på kongressen.

Et korthåret gadekryds tager imod. Energisk, kærlig og kvik løber hunden fra gæst til gæst.

Rodney hedder den.

Martha Chansley fortæller, at det er hendes søn Jacob Anthony Chansleys. Den nu verdenskendte selverklærede shaman med bisonhorn på hovedet, der var blandt de tusinder af amerikanere, der indfiltrede Kongressen 6. januar.

- Han vil virkelig gerne udtrykke sin støtte til præsident Trump og alle de mennesker, der var der de dage. Han repræsenterede os alle sammen. Os alle sammen. Jeg kunne ikke være der, så jeg er glad for, at der var en til stede til at repræsentere os, fortæller moren.

Hun har inviteret TV 2 på besøg i sit og sit 33-årige søns hus i Phoenix, Arizona, som et af de eneste medier i verden.

I fængsel uden mad

Rodney farer rundt og snuser og snuser, måske efter sin ejer.

Jake Angeli, som han kalder sig selv, har ikke været særligt meget hjemme på det seneste.

Da han kom hjem fra demonstrationerne i hovedstaden, meldte han sig hurtigt ved FBI. De ledte efter ham.

Eller han meldte sig faktisk ikke som sådan. Han troede bare han skulle besvare nogle spørgsmål.

Men han kunne efter kort tid ringe hjem til sin mor og fortælle, at han altså var blevet anholdt.

Derfor har han siddet i fængsel de seneste dage. Og sultet.

De serverer nemlig ikke økologisk, men genmanipuleret mad. Og når der er GMO - som det også hedder - i maden, bliver han dårlig af det.

Han har derfor ikke spist i flere dage. Men det skal nok løse sig, mener hans mor, der har informeret en dommer om problemet.

Jagten på sandhed

I det lille hus ligger Jake Angelis ejendele gemt bag en lukket dør.

Værelset er for rodet til at blive vist frem, konstaterer Martha Chansley.

- Det gode vinder altid. Gud vinder altid

Martha Chansley

Hun viser i stedet et stort billede, hun har stående i stuen. En korthåret 18-årig mand med sømandstøj på. Det var dengang Jake Angeli lige var blevet optaget i flåden.

Martha Chansley beskriver ham, som en stor patriot, der elsker sit land meget højt.

En sød, sjov og kreativ ung mand, der er meget intelligent - det nævner hun flere gange.

Og så er han en person, der altid har været på jagt efter sandheden.

- Der sker mange ting rundt om i verden i dag, og hvordan hænger det sammen med USA? Der er mange net, der bliver spundet verden over. Og Jake har faktisk - som han udviklede sig og blev voksen - afsløret en masse af det i de videoer, han har lagt på Youtube, siger den stolte mor.

QAnon

Hun hentyder til konspirationsteorien QAnon, der har tilhængere i hele verden og særligt her i USA.

Ifølge en meningsmåling foretaget af Ipsos for NPR vil over halvdelen af den amerikanske befolkning ikke afvise den.

17 procent tror fuldt og fast på den. Martha Chansley er en af dem.

- Hvis du ser på, hvor mange Trump har arresteret de seneste år, mens han har været præsident. Åh gud, det er fantastisk, hvor mange pædofile menneskesmuglernetværk, som han rent faktisk har fængslet. Alle de mennesker, der er blevet smuglet, som de har fundet igen. Det beviser, at de netværk findes, og at de rækker til alle verdens kyster, forklarer hun.

QAnon rummer mange konspirationsteorier med det omdrejningspunkt, at eliten, det Demokratiske Parti og den såkaldte ’dybe stat’ er én stor sammensværgelse, der udfører ondskabsfulde gerninger som pædofili og tankekontrol.

Trump er den store frelser, og flere QAnon-tilhængere har udbredt Chansleys påstand om, at præsident har sat ekstra ind for at redde smuglede børn, der er solgt til sex.

Ifølge USA justitsministeriums rapport fra 2019 er antallet af sager mod menneskesmuglere dog faldet med en tredjedel gennem hans præsidentperiode.

Stolt

Martha Chansleys teorier og beviser er dog ingenting i forhold til, hvad Jake Angeli kan afsløre. Han ved meget mere, fortæller hun med store øjne og åben mund.

Jake Angeli har en stor del af sin tid på at afsløre onde mennesker på sin Youtube-kanal, som nu er lukket efter de sociale medier har sat ekstra hårdt ind over for misinformation.

Der kunne man ellers se, hvordan han ifølge sig selv afslørede, hvordan børn blev smuglet i grotter og gange under Las Vegas, hvordan mennesker på den ene og anden måde får elektronik i kroppen, så de kan overvåges af eliten og den dybe stat, og hvordan der i et lokalt storcenter er symboler afsat af pædofile menneskersmuglere.

- Det var det, der lå ham på sinde; at afsløre den sandhed som skaber en kognitiv dissonans ved folk, så de tænker: ”Det vil jeg ikke se, det vil jeg ikke se. Hvis jeg kigger væk, er det der ikke.” Men det er der faktisk, og det forsvinder ikke, siger Martha Chansley.

Det gør hende stolt, at han nu er verdenskendt som ’Q Shaman’. Manden med hornene, pelshatten og det amerikanske flag i ansigtet.

- Boom shakalaka, udbryder hun.

- Det er fantastisk. Det gør, at folk bliver oplyst, fortsætter hun, men tilføjer også, at hun tager afstand fra de demonstranter, der vandaliserede Kongressen 6. januar.

Det gode vinder altid

Det gælder dog ikke sønnen. For han har ikke gjort noget, han ikke må. Det er hun sikker på.

Lige nu er han sigtet for ulovligt at have gået ind i en lukket bygning, civil ulydighed, obstruktion af politiet og uregerlig opførsel i Kongressen.

Martha Chansley mener ikke, der er beviser for nogen af delene. Det kan hun i hvert fald ikke se på de mange billeder af ham. Og så er hun også overbevist om, at han var blevet inviteret ind i bygningen af præsidenten.

Og det er hun sikker på, at en god advokat nok skal få overbevist myndighederne om:

- Det gode vinder altid. Gud vinder altid.