Udland

OVERBLIK: Disse nøglepersoner fra angrebet på Capitol Hill er anholdt

Udover de anholdte er to betjente tilknyttet kongresbygningen suspenderet for upassende adfærd under sidste uges angreb.

I USA er jagten nu gået ind på de personer, som onsdag i sidste uge angreb Kongressen i Washington D.C.

USA's justitsministerium oplyser, at de indtil videre har sigtet omkring 60 mennesker for de ulovlige optøjer, der har rystet verden.

Flere end 20 personer risikerer at blive tiltalt for indenlandsk terrorvirksomhed. Det skriver CNN.

Flere af de sigtede er mistænkt for at have medbragt våben og sprængstoffer under stormløbet på Kongressen. Andre er sigtet for at udøve hærværk og angribe vagter og politi ved Capitol Hill.

Her et overblik over nogle af de anholdte personer, der havde en fremtrædende rolle i onsdagens angreb.

Cleveland Grover Meredith

Cleveland Grover Meredith fra Cleveland er sigtet for at true formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Nancy Pelosi, på livet i forbindelse med stormløbet på kongresbygningen.

Meredith deltog inden angrebet i demonstrationen med præsident Donald Trump foran Capitol Hill. Herfra sendte han en sms, hvor han skrev, at han ville "skyde en kugle gennem knolden på hende på direkte tv".

Forbundspolitiet FBI fandt i Merediths trailer adskillige våben og en stor mængde ammunition. Det gjaldt blandt andet en pistol af mærket Glock og en Tavor X95 automatriffel, der kan affyre over 700 skud i minuttet.

Ifølge CNN havde han sendt adskillige truende sms'er rettet mod Pelosi. Udover at skyde hende gennem hovedet, skrev han også, at han ville køre hende over.

Han er sigtet for trusler, for at besidde ikke-registrerede våben og for ulovlig besiddelse af ammunition.

Jacob Anthony Chansley

Lørdag aften blev manden med pelshuen og hornene, Jacob Anthony Chansley, anholdt.

Han er en af frontpersonerne i den såkaldte QAnon-bevægelse, der dyrker en række konspirationsteorier.

Sigtelserne lyder blandt andet på ulovlig indtrængen og voldelig adfærd.

Lonnie Coffman

70-årige Lonnie Coffman var kommet til Washington D.C. fra delstaten Alabama for at deltage i protesterne. Han havde parkeret sin pickup tæt på kongresbygningen.

En betjent opdagede, at der lå et håndvåben på passagersædet af Lonnie Coffmans røde pickup, og derfor gennemsøgte de bilen. Her fandt politiet 11 molotovcocktails og en række våben.

De indeholdt en dødelig blanding, der i anklageskriftet sammenlignes med napalm.

Lonnie Coffman blev anholdt, da han spurgte politiet om tilladelse til at komme om bag en afspærring for at hente sin pickup.

På sig havde han endnu en skarpladt pistol. Ingen af de våben, som politiet fandt, var lovlige, står der i anklageskriftet.

Han er nu sigtet for blandt andet ulovlig våbenbesiddelse, vold og ulovlig indtrængen i Kongressen.

Richard Barnett

Blandt de mange anholdte er også Richard Barnett, som under stormen på The Capitol lod sig fotografere i Pelosis kontor med støvlerne oppe på hendes skrivebord.

Ifølge ham selv skrev han flere ubehagelige beskeder på Pelosis notesblok.

Barnett er sigtet for ulovlig indtrængen i Kongressen.

Eric Munchel

Eric Munchel fra Tennessee blev under urolighederne i Kongressen fotograferet iført fuld militæruniform. I hånden havde han et bundt plasticstrips, der kan bruges som håndjern.

Munchel blev anholdt søndag, men allerede onsdag inden optøjerne tiltrak han sig opmærksomhed, da politiet stoppede ham ved demonstrationen foran Capitol Hill med en strømpistol.

Han er sigtet for ulovlig og voldelig indtrængen i Kongressen.

Larry Rendell Brock

Larry Rendell Brock fra Texas var ligesom Munchel iført militæruniform – og var også udstyret med plasticstrips, der kan bruges til at fastspænde folk.

Han blev blandt andet fotograferet inde i selve senatskammeret, hvor han var i samtale med flere andre uromagere, der var trængt ind i det allerhelligste af den amerikanske regeringsbygning.

Han er sigtet for ulovlig og voldelig indtrængen i Kongressen.

Adam Johnson

Adam Johnson fra den lille by Parrish i Florida blev fotograferet i kongresbygningen med formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosis, talerstol i hånden.

Med tophue og stort smil vinkede han til fotografen, der under stormløbet tog det billede, som siden er gået verden rundt – og i sidste ende fældede Johnson.

Tirsdag blev Johnson løsladt mod kaution efter et retsmøde i Tampa, Florida.

Han er sigtet for ulovlig og voldelig indtrængen i Kongressen - og tyveri af statens ejendom.

Foreløbig har anklagemyndigheden åbnet omkring 60 sager i forbindelse med urolighederne, men FBI efterspørger stadig hjælp til at identificere flere af deltagerne.

To betjente suspenderet

Udover de mange sigtede og anholdte er mindst to betjente tilknyttet Capitol Hill blevet suspenderet for upassende adfærd under sidste uges angreb.

Desuden mistænkes over et dusin betjente for at have støttet de demonstranter, som trængte ind i bygningen, mens medlemmer af de to lovgivende forsamlinger var i gang med formelt at godkende Joe Biden som vinder af præsidentvalget.

Det oplyser unavngivne medlemmer af Kongressen ifølge avisen Washington Post.

Demokraten Tim Ryan, der er formand for et underudvalg, som har det økonomiske tilsyn med Capitol Hills politistyrke, bekræfter suspenderingen af de to betjente.