Udland

Mindst 25 terrorsager bliver åbnet efter uro ved Kongressen

Der blev fundet våben, hjemmelavede brandbomber og andre sprængstoffer blandt dem, der angreb Kongressen.

Der er blevet åbnet mindst 25 terrorsager i kølvandet på, at Donald Trumps tilhængere onsdag stormede Kongressen i USA.

Det fremgår af et referat fra en samtale mellem det demokratiske kongresmedlem Jason Crow og USA's minister for militæret, Ryan McCarthy.

Ifølge justitsministeriet er yderligere to mænd blevet anholdt i forbindelse med optøjerne onsdag. Tidligere lød antallet af anholdte på 68 personer.

Samtalen mellem Crow og McCarthy afslører også, at der blev fundet våben, hjemmelavede brandbomber og andre sprængstoffer blandt de personer, der angreb Kongressen.

- Det tyder på, at en større katastrofe lige akkurat blev afværget, siger Crow efter samtalen med ministeren.

Lignende angreb kan være på vej

Forsvarsministeriet er klar over, at der stadig er fare for lignende angreb i dagene op til og under indsættelsesceremonien den 20. januar, melder McCarthy.

20. januar vil Joe Biden formelt blive indsat som den 46. præsident i USA.

I alt fem personer omkom i forbindelse med urolighederne, herunder en politibetjent, der gentagne gange blev slået i hovedet med en brandslukker.

En kvinde, der blev skudt af en politibetjent, døde senere af sine kvæstelser, mens tre andre under protesterne døde som følge af "medicinske komplikationer".

Efter at have modsat sig det i flere dage beordrede Trump søndag flaget på halv i Det Hvide Hus til ære for den afdøde politimand.

Flaget skal være på halv frem til onsdag. Det gælder også på alle USA's ambassader rundt om i verden.