Udland

Melania Trump vred over "slibrig sladder" om hende efter angreb på Kongressen

Hun opfordrer amerikanerne til at bruge den næste tid på forsoning og at forsøge på at sætte sig ind i hinandens synspunkter.

USA's førstedame, Melania Trump, fordømmer nu sidste uges uroligheder og angreb på Kongressen i Washington D.C.

- Jeg er skuffet og modløs over, hvad der skete i sidste uge, lyder det i en udtalelse på Det Hvide Hus' hjemmeside.

Hun understreger, at vold aldrig må være løsningen og opfordrer til forsoning i det amerikanske folk.

Men præsidentfruen er også vred over en anden ting, lader hun forstå.

- Jeg synes, at det er skammeligt, at der i forbindelse med disse forfærdelige begivenheder har været slibrig sladder, uberettigede personlige angreb samt falske og vildledende anklager mod mig, skriver Melania Trump.

Beskyldt for at have blod på hænderne

Førstedamen uddyber ikke, hvilke rygter og anklager hun hentyder til, eller hvem der står bag.

Men der er tale om "personer, som forsøger at gøre sig selv relevante, og som har en agenda", skriver hun.

- Denne tid handler alene om at hele vores land og dets borgere. Den bør ikke bruges til personlig vinding, skriver Melania Trump.

Flere amerikanske medier har de seneste dage hæftet sig ved, at præsidentfruen og flere af præsident Trumps børn har holdt sig ude af spotlyset efter stormløbet mod Kongressen.

CNN har på baggrund af anonyme kilder bragt en historie om, at Melania Trump er "mentalt tjekket ud" af sin rolle, og at hun under urolighederne var mere optaget af at færdiggøre et personligt bogprojekt.

En nu forhenværende assistent for førstedamen, Stephania Winston Wolkoff, har desuden anklaget sin tidligere arbejdsgiver for at "have blod på hænderne" i forbindelse med sidste uges angreb på Kongressen.

- Det var et angreb på menneskeliv og vores storslåede demokrati. Desværre har vores præsident og førstedame meget lidt, hvis overhovedet noget, til overs for begge dele, skriver Wolkoff i The Daily Beast.

Udtrykker sympati til de omkomne

Melania Trumps mand, præsident Donald Trump, er fra flere sider blevet beskyldt for at have opildnet de tusindvis af demonstranter i Washingtons gader til at gennemføre sidste uges angreb på Kongressen.

Fire demonstranter, der deltog i stormløbet mod kongresbygningen, mistede livet. Det samme gjorde en politibetjent. En anden af de deltagende betjente har efterfølgende taget sit eget liv.

I sin skriftlige udtalelse udtrykker Melania Trump sin medfølelse til de seks omkomne og deres pårørende.

Resten af den godt 600 ord lange erklæring bruger hun på at udtrykke sin opbakning til ytringsfriheden, og hun opfordrer amerikanerne til at blive bedre til at lytte til hinanden og benytte lejligheden til at forsøge "at se ting fra alle sider".