Betjent døde efter slag i hovedet med ildslukker – nu skal sagen efterforskes

I alt er fem personer omkommet efter sammenstødene ved Kongressen. Chefen for det lokale politi er trådt tilbage.

Politibetjenten Brian Sicknick, som blev såret under angrebet på den amerikanske kongres, er død af sine kvæstelser.

Det oplyser Kongressens politidepartement, USCP, i en pressemeddelelse.

Departementet slår fast, at flere myndigheder nu efterforsker dødsfaldet som et drab. Blandt andet vil Washington D.C.'s drabsafdeling assistere i efterforskningen.

Sicknick blev slået i hovedet med en ildslukker under anløbet mod parlamentsbygningen, skriver flere amerikanske medier, herunder The New York Times.

Kollapsede efter sammenstød

I pressemeddelelsen fra politidepartementet fremgår det blot, at Sicknick blev såret, mens han "kæmpede mod" de fremmødte demonstranter.

- Efterfølgende vendte han tilbage på kontoret og kollapsede. Han blev kørt på det nærmeste hospital, hvor han døde af sine kvæstelser.

Brian Sicknick har været ved det lokale politi i Kongressen siden 2008. Han har primært arbejdet som førstehjælper.

Flere end 50 betjente fra USCP blev såret under sammenstødene ved Kongressen.

Fem dødsfald

Med betjentens død er i alt fem personer nu omkommet efter belejringen.

Det første dødsfald var en kvindelig krigsveteran og Trump-tilhænger, som blev skudt af en betjent fra USCP, idet hun og andre demonstranter prøvede at tvinge sig adgang til Repræsentanternes Hus, der er det ene kammer i kongresbygningen.

Betjenten, som skød hende, er blevet hjemsendt.

Derudover har tre andre mistet livet efter optøjerne grundet "medicinske komplikationer". De tre var ikke inde i selve Kongressen, men døde på plænen foran bygningen.

Politiets håndtering af de voldelige demonstranter er blevet kritiseret vidt og bredt. Politichefen for USCP, Steven Sund, har derfor også meddelt, at han trækker sig.

Flere amerikanske medier skriver, at Steven Sund meddelte sin fratræden, efter at formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, havde ringet til ham og bedt ham om at træde tilbage.

Betjente mangler udstyr

Lederen af fagforeningen for Capitol Police, som har til opgave at beskytte Kongressen, har tidligere sagt, at dårlig planlægning førte til, at politiet blev overmandet af voldelige personer, som stormede bygningen.

Ifølge fagforeningslederen manglede betjentene på stedet både den støtte og det udstyr, de havde brug for for at kunne tage kontrol over situationen.

Politiet har anholdt 68 personer i forbindelse med de voldelige protester.

Derudover efterlyser Metropolitan Police en række involverede på Twitter. Der udloves tilmed dusør for oplysninger, der kan føre politiet til en anholdelse.