Zuckerberg udelukker Trump fra Facebook og Instagram

Både Twitter, Facebook og Instagram har nu lukket præsidentens profil. De to sidste på ubestemt tid, skriver Facebooks grundlægger.

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg skriver på sin Facebook-profil, at man udelukker præsident Trump fra netop Facebook og Instagram, som det sociale medie også ejer.

- De chokerende hændelser de sidste 24 timer viser klart, at præsident Donald Trump har intentioner om at bruge det sidste af sin tid som præsident på at underminere den fredelige og lovmæssige magtoverdragelse til sin folkevalgte efterfølger, Joe Biden, skriver Mark Zuckerberg.

- Hans beslutning om at bruge sin platform til at tilgive frem for at fordømme sine tilhængeres handlinger ved Kongressen har retmæssigt forstyrret folk i USA og verden over. Vi har fjernet disse udtalelser i går, fordi vi har bedømt, at deres effekt - og sandsynligvis også deres intention - vil være at provokere yderligere.

Tidligere torsdag meldte Zuckerberg ud, at man udelukkede præsidenten i foreløbig 24 timer fra at bruge det sociale medie.

- Vi tror, at risiciene for at tillade præsidenten at fortsætte med at bruge vores service i denne periode er simpelthen for store. Derfor fortsætter vi den blokade, vi har lagt på hans Facebook- og Instagramprofiler på ubestemt tid og minimum de næste to uger, indtil en fredelig magtoverdragelse er gennemført, skriver Facebook-grundlæggeren.

Joe Biden bliver indsat som præsident den 20. januar.

Ikke det eneste sociale medie der har lukket præsidenten ude

Præsidentens konto på det sociale medie Twitter, som han er ivrig bruger af, er også blevet mørklagt i foreløbig 12 timer.

Det sker efter, at demonstranter belejrede Kongressen i lidt under fire timer onsdag aften.

Optøjerne har kostet 4 personer livet, mens 14 politibetjente er såret. 52 personer er indtil videre anholdt.