Udland

Yderligere tre personer dræbt under uroligheder ved den amerikanske kongres

En kvinde er blevet skudt, og tre andre er omkommet efter "medicinske komplikationer".

Fire personer har indtil videre mistet livet i forbindelse med de uroligheder, der ramte den amerikanske hovedstad onsdag aften.

En kvindelig Trump-støtte afgik ved døden, da hun blev skudt af politiet, efter hun sammen med andre demonstranter trængte ind i Kongressen. Nu oplyser politichefen ved Metropolitan Police Department, Robert J. Contee, at yderligere tre personer har mistet livet efter "medicinske komplikationer".

Samtidigt oplyser han, at politiet har foretaget 52 anholdelser og fundet rørbomber ved både demokraternes og republikanernes hovedkvarterer i byen.

Hundredevis tvang sig adgang

Urolighederne startede, mens medlemmerne af Kongressen var ved at godkende resultatet af det amerikanske valg, hvor en pro-Trump demonstration udviklede sig til et angreb på Kongressen.

Flere hundrede personer tiltvang sig adgang til selve senatskammeret, hvilket førte til, at medlemmerne blev evakueret.

Videobilleder viste, at politiet evakuerede kontorer i Kongressen, mens Trump-tilhængere med amerikanske flag gik rundt i bygningen.

Først sent onsdag aften dansk tid lykkedes politiet af få Kongressen sikret.

Fordømmelse og udelukkelse

En række politikere har taget afstand fra volden og bebrejder Trump, at det er kommet så langt. Blandt dem den fremtrædende senator Mitt Romney.

- Det, der skete i dag, var et oprør ansporet af USA's præsident, sagde han, da Kongressen var samlet igen.

Også den kommende præsident, Joe Biden, fordømmer demonstranternes handlinger.

- At storme kongresbygningen, knuse vinduer, indtage kontorer og USA's senat og at true valgte embedsmænds sikkerhed - det er ikke en protest, det er et oprør, sagde Biden blandt andet.

Imens fortsatte præsident Trumps med at tale om valgsvindel og sende sin kærlighed til "patrioterne".

- De her ting og begivenheder er, hvad der sker, når en jordskredsvalgsejr sådan uden videre og så ondskabsfuldt bliver taget fra store patrioter, som er blevet behandlet dårligt og uretfærdigt i så lang tid. Husk denne dag for altid, skrev han på Twitter.

Både Facebook, Twitter, Snapchat og Instagram har suspenderet Donald Trumps konti, efter han spredte udokumenterede påstande om valgsvindel under onsdagens demonstrationer i Washington D.C.