Nu går jagten ind - politi udlover dusør for oplysninger om demonstranter

En af de personer, som politiet beder om hjælp til at identificere, er langt fra et ukendt ansigt blandt Donald Trumps støtter.

Billederne af Trump-støtter, der onsdag stormede den amerikanske parlamentsbygning i Washington D.C, er det seneste døgn gået verden rundt.

Og nu går jagten ind på at finde nogle af de demonstranter, der var med til at skabe de kaotiske scener i forbindelse med, at landets ledere var samlet for at godkende Joe Biden som vinder af valget i USA.

Det skriver Metropolitan Police på Twitter, hvor de efterlyser hjælp til at identificere nogle helt bestemte personer fra onsdagens optrin.

Et kendt ansigt

Politiet oplyser, at de i øjeblikket tilbyder en belønning på op til 1000 dollars – omkring 6000 danske kroner - til enhver, der forsyner dem med oplysninger, som fører til anholdelse af de efterlyste.

En af de personer, som politiet beder om hjælp til at finde, er dog langt fra et ukendt ansigt blandt Donald Trumps støtter.

Han ses ofte med rød, hvid og blå ansigtsmaling samt en hjelm med horn og optræder jævnligt i forbindelse med højreorienterede protester i delstaten Arizona:

Jake Angeli – en ledende figur i konspirationsbevægelsen QAnon.

Under onsdagens optøjer blev han flere gange set vandre rundt i Kongressen med en megafon, mens han fik taget billeder med både Trump-støtter og QAnon-tilhængere.

Udlover dusør på 1000 dollars

I Twitter-opslaget fra Metropolitan Police beder de alle, der har informationer om de efterlyste personer, om at kontakte politiet omgående.

Og den kontroversielle leder er ikke den eneste, som politiet er på jagt efter i kølvandet på onsdagens optøjer.

Herunder kan du se nogle af de personer, som politiet lige nu efterlyser.