Udland

Dansk fotograf evakueret i Kongressen: - Det var uhyggeligt

Demonstranter, der udgav sig for at være politi, forsøgte at trænge ind til dansk fotograf i Kongressen.

Den danske fotograf Peter Jessen blev evakueret sammen med de amerikanske politikere, da demonstranter onsdag aften stormede Kongressen i Washington DC.

Han befinder sig fortsat på Kongressens område i en sidebygning, uden for et værelse, hvor senatorerne befinder sig, da TV 2 interviewer ham halv et dansk tid natten til torsdag.

- Vi kunne lugte krudtrøg og pebergas, da vi blev eskorteret til den bygning, vi står i nu, siger han.

Han var på Capitol Hill, da han som fotograf på den amerikanske tv-kanal ABC News dækkede Kongressens godkendelse af Joe Biden som USA's næste præsident.

- Det var uhyggeligt

Jessen fortæller, at det var et "totalt overvældet" politi, der blev mødt af de utilfredse demonstranter, da de buldrede ind i parlamentet.

Snart blev politikere, embedsmænd og presse inklusiv Peter Jessen bedt om at lade sig evakuere og følge med ned i et sikkerhedsrum, fortæller han.

Her ventede de på, at uroen havde lagt sig, men Jessen blev negativt overrasket.

- Vi fik at vide, at demonstranterne brød ind i bygningen, og vi skulle derfor blive, hvor vi var(i sikkerhedsrummet, red.). Der kom nogen på et tidspunkt, der bankede hårdt på døren og sagde de var politiet. Men det var de ikke, så vi gik længere ind, så der var to døre mellem os og demonstranterne. Det var uhyggeligt, siger Peter Jessen, der efterfølgende blev hentet af politiet.

Han forventer, at evakueringen inden for kort tid ophæves.