Udland

Kongressen er sikret, siger sikkerhedschef

Tretten personer er indtil videre blevet anholdt.

Myndighederne har igen fået kontrol over Kongressen og området hvor den ligger, Capitol Hill.

Det meddeler en lokal sikkerhedschef til flere medier herunder CNN.

Sikkerhedslederen ved Kongressen oplyser, at bygningen blev sikret lige før udgangsforbuddet i Washington D.C. skulle træde i kraft klokken 18 lokal tid.

13 personer er indtil videre blevet anholdt meddeler politichefen i Washington D.C., Robert Contee.

Demonstranterne lykkedes med at komme ind i selve senatskammeret, hvilket førte til, at medlemmerne blev evakueret og afstemningen suspenderet.

- Hele rummet brød ud i jubel, skriver Matt Fuller, Huffington Posts kongresreporter, på Twitter om det øjeblik, hvor sikkerhedslederen kom med sin meddelelse, om at bygningen er sikret.

Uro og eksplosioner

Klokken 23 dansk tid rapporterede TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz, at politiet og Nationalgarden anvendte tåregasgranater mod demonstranterne i et forsøg på at få dem væk fra USA's parlament.

- Nu var der endnu en eksplosion. Budskabet er, at demonstranterne skal væk, så de folkevalgte kan fortsætte med at godkende Joe Biden som USA's næste præsident.

Nogle af demonstranterne forsvandt fra Capitol Hills nedre tribuner.

- Men det her er nogen, der tydeligvis ikke accepterer valgets tale, og den hårde kerne er fortsat tilbage, sagde Jesper Steinmetz.

Midnat dansk tid træder et udgangsforbud i kraft i Washington D.C., og så vil politiet kunne anholde alle, der befinder sig på gaderne.

- Der er nogle heftige timer foran os, og vi skal forberede os på, at det ikke vil gå fredeligt for sig, vurderer Jesper Steinmetz