Coronavirus

Storbritannien kan 'se en vej' ud af pandemien

Den britiske lægemiddelstyrelse (MHRA) har onsdag godkendt coronavaccinen fra Oxford-AstraZeneca.

Storbritannien kan være ovre coronapandemien i løbet af foråret 2021.

Det er i sandhed fantastiske nyheder - og en triumf for britisk videnskab

Premierminister Boris Johnson om godkendelsen af britisk vaccine

Det siger landets sundhedsminister, Matt Hancock, efter nyheden om, at den britiske lægemiddelstyrelse (MHRA) onsdag har godkendt coronavaccinen fra The University of Oxford og AstraZeneca:

- Med godkendelsen her til morgen er jeg sikker på, at vi kan få vaccineret nok sårbare mennesker, så vi kan se en vej ud af den her pandemi i løbet af foråret.

Ministeren forventer, at millioner af ældre og udsatte briter vil være vaccineret mod covid-19 inden sommeren 2021.

Anden godkendte vaccine

Vaccinen er den anden coronavaccine, der er blevet godkendt til brug i Storbritannien. Også vaccinen fra Pfizer/BioNTech, som vi bruger i Danmark, er tidligere blevet blåstemplet af MHRA.

Vaccinen fra Oxford-AstraZeneca bærer navnet AZD1222. Den har tidligere vist at have en effektivitet på op mod 90 procent i forhold til at forhindre smitte med coronavirus.

Dermed har den vist sig at være næsten lige så effektiv som vaccinerne fra Pfizer/BioNTech samt Moderna, der ligeledes har udviklet sin egen vaccine.

Johnson: - Fantastiske nyheder

På Twitter udtrykker den britiske premierminister, Boris Johnson, glæde over, at briterne nu kan begynde at vaccinere mod corona med endnu en vaccine.

- Det er i sandhed fantastiske nyheder - og en triumf for britisk videnskab - at vaccinen fra The University of Oxford og AstraZeneca er godkendt til brug.

- Vi vil nu arbejde på at vaccinere så mange mennesker så hurtigt som muligt, skriver premierministeren i sit tweet.

Storbritannien har bestilt 100 millioner doser af den nu godkendte vaccine. Det skriver Sky News.

Flere hundredtusinder briter er allerede blevet vaccineret med den første dosis af vaccinen fra Pfizer/BioNTech. Man bliver anbefalet at modtage to doser for at få den størst mulige beskyttelse mod coronavirussen.

6775 danskere har fået vaccine

Herhjemme er man også begyndt at vaccinere borgere. Frem til tirsdag morgen havde i alt 6775 personer fået den første af to doser coronavaccine. Det svarer til, at 0,12 procent af befolkningen er i gang med at blive vaccineret.

I Danmark bliver borgere også vaccineret med vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Gennem en aftale med EU har Danmark også sikret sig doser af vaccinen fra The University of Oxford og AstraZeneca, hvis den bliver godkendt til brug der.