Coronavirus

En million er nu smittet i Sydafrika - muteret coronavirus spreder sig

Coronavirussen har spredt sig relativt langsomt på det afrikanske kontinent, men eksperter frygter et stort mørketal.

I Sydafrika fortsætter coronavirussen med at sprede sig, og der er nu registreret over én million smittetilfælde i landet.

Dermed er Sydafrika det første land på det afrikanske kontinent til at registrere mere end én million coronasmittede, skriver BBC.

Landet er midt i en anden bølge med tiltagende smittetilfælde, og siden marts er der registreret 1.004.413 covid-19 smittetilfælde, oplyste landets sundhedsministerium søndag.

Den kedelige rekord kommer få dage efter, at myndighederne i Sydafrika har bekræftet, at en ny og mere smitsom coronamutation - 501.V2 - er registreret i landet.

John Nkengasong, som leder den pan-afrikanske sundhedsorganisation Africa CDC, sagde i sidste uge, at varianten spredes hurtigt og formentlig er årsag til pandemiens anden bølge i landet.

Der er ikke tale om den samme mutation, der er blevet registreret i Storbritannien - og der er ikke tal på, hvor mange der er smittet med den nye variant.

Myndighederne i Sydafrika overvejer nu at indføre en række restriktioner for at bekæmpe smitten.

Frygter stort mørketal

Coronavirussen har spredt sig relativt langsomt på det afrikanske kontinent som helhed, og det totale antal af covid-19 tilfælde på kontinentet er relativt lavt sammenholdt med andre regioner.

Eksperter vurderede i sidste måned ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der bag de afrikanske coronatal dog gemmer sig et stort mørketal.

Pandemien ramte Afrika senere end andre verdensdele, hvilket gav tid til at opsætte felthospitaler til coronapatienter.

Derudover kunne man trække på andre kontinenters erfaringer med hensyn til nedlukning af samfundet.

Yngre befolkning

Eksperter peger desuden på, at Afrikas befolkning generelt er yngre, hvilket kan medvirke til at holde antallet af alvorlige sygdomsforløb med coronavirus nede.

Afrikas omkring 1,3 milliarder indbyggere bliver løbende advaret mod at slække på de forebyggende tiltag i forhold til coronavirus.

På globalt plan er der registreret over 80 millioner smittede. Der er registreret op mod 1,8 million coronarelaterede dødsfald.