Flere hundrede britiske turister stukket af fra corona-karantæne

I ly af mørke og en tæt tåge har op imod 400 britiske turister forladt deres karantæne på schweiziske skiresorts.

Da de schweiziske myndigheder 21. december reagerede på den nye smitsomme variant af coronavirus, der spreder sig i især Storbritannien, kom en stor gruppe turister i klemme.

Alle personer, der var kommet ind i Schweiz fra Storbritannien siden 14. december, skulle gå i karantæne i ti dage.

Mange af dem blev i karantæne én dag, før de forlod området i ly af mørket

Jean-Marc Sandoz, Kommunikationschef, Bagnes

Dermed blev de britiske turister, der var på ferie i Schweiz, pludselig omfattet af karantænen, der pålagde dem at blive på deres hoteller.

Men det var der tilsyneladende ikke stor opbakning til at gøre.

Ud af 420 briter, identificeret af de lokale myndigheder i skiomrĂĄdet Verbier, er der i dag kun omkring ti tilbage, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

- Mange af dem blev i karantæne én dag, før de forlod området i ly af mørket, siger Jean-Marc Sandoz, kommunikationschef i kommunen Bagnes, hvori Verbier ligger, til avisen Sonntagszeitung.

Ingen tog telefonen

Avisen skriver, at mange af de britiske gæsters forsvinden først blev opdaget, da telefonerne på karantæneværelserne ikke blev besvaret, og maden, der blev stillet foran værelsesdørene, blev efterladt urørt.

Det er uklart, hvor hovedparten af turisterne er rejst hen, da der ikke har været luftfart mellem Schweiz og Storbritannien.

Enkelte er blevet registreret i Frankrig i de seneste dage, oplyser Jean-Marc Sandoz.

Trods den uskønne afsked med Verbier i juledagene udtrykkes der også medfølelse med de britiske turister, der kort før jul pludselig blev fanget i en karantæne indført med tilbagevirkende kraft.

- Vi forstĂĄr deres sindstilstand, siger Jean-Marc Sandoz til DPA.

Mistanke og opsporingsarbejde

Siden de nye regler blev indført i mandags, har de lokale myndigheder været i gang med et omfattende opsporingsarbejde for at finde britiske og sydafrikanske turister, der også er omfattede af de nye karantæneregler.

Samtidig har der spredt sig en frygt blandt de lokale for, at Verbier kunne udvikle sig til et "nyt Ischgl" med henvisning til det østrigske skiområde, der blev et epicenter for coronasmitte i vinter, skriver Sonntagszeitung.

Det har også betydet, at britiske turister, der ikke er omfattet af karantænereglerne, er blevet udsat for mistanke denne jul.

- Jeg blev set på som mistænkt i flere dage. Og det skete lige op til jul, hjerternes fest, det var næsten uudholdeligt, fortæller en ældre kvinde fra London, der har været i Verbier siden november til Sonntagszeitung.

Verbier er særdeles populært blandt briter, som normalvis udgør omkring 20 procent af gæsterne hver vinter.