Udland

Kongressen går i hårdknude efter Trump-afvisning af coronapakke

Det tog mange måneder at nå frem til enighed i Kongressen om coronapakke. Nu har Trump-afvisning skabt krise.

Der er på ny usikkerhed om en enorm lovgivningspakke, der skal sende coronahjælp til trængende amerikanere og holde en række offentlige institutioner kørende.

Præsident Donald Trump skabte tirsdag stor overraskelse, da han bad Kongressen om at ændre centrale dele af lovgivningspakken på over 2300 milliarder dollars, der blot manglede præsidentens underskrift.

Demokraterne tog med kyshånd imod Trumps forslag om at øge et engangsbeløb på 600 dollars, der skal udbetales til trængende amerikanere. Det er torsdag blevet afvist af republikanerne.

Ville skære i hjælpeindsatser til udland

Trumps eget parti foreslog til gengæld at skære i støtten til hjælpeindsatser i udlandet, hvilket også skulle imødekomme præsidenten. Det har demokraterne imidlertid afvist.

Mens de to partier skiftevis har blokeret for modpartens ændringsforslag, lader en mindre gruppe af medlemmer af Senatet og Repræsentanternes Hus til at have fået nok.

De opfordrer torsdag Trump til at droppe modstanden og underskrive lovgivningspakken.

- Den her pakke vil bringe meget efterspurgt hjælp til hårdt kæmpende familier, arbejdsløse, små virksomheder, et overbebyrdet sundhedssystem, skoler og mange andre, skriver gruppen, som består af folk fra begge partier, i en meddelelse.