Coronavirus

Endnu en ny og smitsom mutation fundet i Storbritannien

Storbritannien vil pålægge restriktioner på rejser fra Sydafrika.

Storbritannien har registreret to tilfælde af en ny og mere smitsom coronavariant.

Det skriver flere engelske medier - heriblandt BBC.

Ifølge den engelske sundhedsminister, Matt Hancock, stammer varianten fra Sydafrika, og den er kommet til de engelske øer med rejsende derfra.

- Denne virus bliver endnu lettere overført, og den ser ud til at være muteret mere end den nye virus, siger ministeren.

Den nyfundne mutation er ikke at forveksle med en anden ny mutationen fra Storbritannien, der har fået navnet N501Y.

Det er N501Y, der har fået flere europæiske lande - heriblandt Danmark - til at forbyde flyrejser fra Storbritannien. Samtidig har Frankrig lukket for den engelsk-franske grænse ved Dover.

Også observeret i Danmark

På dagens pressemøde talte direktør i Statens Serum Institut Henrik Ullum om netop denne coronavariant. Her kunne han oplyse, at der ved stikprøveanalyser er fundet ti tilfælde af varianten i Danmark, men den ventes at have ramt flere.

På et pressemøde lørdag klokken 17 dansk tid kunne Boris Johnson fortælle, at britiske forskere mener, at varianten N501Y smitter 70 procent mere end normalt.

Derfor har man valgt at indføre strenge restriktioner flere steder i landet. Men det frygtes ikke, at den giver et sværere sygdomsforløb, sagde Johnson også.

- Vi er sikre på, at coronavirus-varianten spreder sig hurtigere, men ikke at den er mere farlig, eller at vacciner ikke virker mod den.

Henrik Ullum understregede, at man ikke bliver mere syg af varianten N501Y. Han sagde videre, at der ingen grund er til at tro, at vaccinerne ikke virker mod den nye variant af coronavirus, da vaccinerne virker meget bredt.

For at inddæmme spredningen af den sydafrikanske coronavariant vil Storbritannien lægge restriktioner på rejser fra Sydafrika og placere allerede smittede i karantæne, oplyser Matt Hancock.

Antallet af smittede stiger

Onsdag kunne de britiske sundhedsmyndigheder ifølge Reuters melde, at der det seneste døgn er blevet registreret 39.237 nye smittetilfælde med coronavirus. Det er en stigning fra tirsdagens 36.804.

Samtidig stiger også antallet af døde. Onsdag blev registreret 744 dødsfald med coronavirus. Tirsdag blev registreret 691 dødsfald.