Coronavirus

30 danskere afvist af svensk politi

Ved midnat lukkede Sverige grænsen til Danmark på grund af coronavirus. Flere blev afvist efterfølgende.

Omkring 30 danskere er natten til tirsdag blevet afvist ved grænsen til Sverige, efter at Sverige lukkede grænsen for danskere ved midnat.

Cirka 20 er blevet stoppet ved Lernacken uden for Malmø, mens ti er stoppet i Helsingborg.

Det oplyser pressemedarbejder Ewa-Gun Westford fra det svenske politi ifølge nyhedsbureauet TT.

Ved Øresundsbroens landfæste på Lernacken skal alle køretøjer kontrolleres. Desuden bliver tog fra Danmark inspiceret på Hyllie Station i Malmø og i havnen i Helsingborg.

Hjemmeside i knæ

En del af trafikken til Bornholm går normalt gennem Sverige, hvor færgen sejler fra Ystad til Rønne. Men den mulighed er der altså nu lukket ned for kort før juleaften.

I stedet skal man flyve til Bornholm eller sejle fra Køge til Rønne. Både luftfartsselskabet DAT og Molslinjen har derfor sat ekstra afgang ind på de to strækninger.

Jesper Maack, kommunikationschef hos Molslinjen, fortæller dog, at billetterne er revet væk.

- Der var så stort et tryk på vores hjemmeside i aftes, at den kortvarigt var helt i knæ, siger Jesper Maack til TV 2.

Transportminister går ind i sag

Ifølge TV 2 Bornholm er der tirsdag morgen stadig en række ledige sæder til afgange med flyet den 22. december.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er i dialog med den svenske regering om, hvorvidt man kan holde passagen over Ystad åben, ligesom man gjorde under nedlukningen i foråret.

- Jeg har her til morgen skrevet til min svenske ministerkollega med en opfordring om, at man genovervejer, siger Benny Engelbrecht til TV 2.

Svenskernes lukning af grænsen er sket for at stoppe spredningen af en ny variant af coronavirus, som blandt andet er fundet i Danmark.

Indrejseforbuddet vil indtil videre gælde en måned. Grænsen er stadig åben for svenske statsborgere, der ikke vil blive forhindret i at rejse hjem.