Coronavirus

Israel forbyder indrejse fra Danmark

Som det første land indfører Israel indrejseforbud over for danskere.

Israel forbyder nu briter, danskere og hollændere at rejse ind i landet.

Det sker, fordi en ny variant af coronavirus, der menes at være opstået i Storbritannien, er fundet i både Danmark og Holland. Det skriver den israelske avis Haaretz.

Indrejseforbud flere steder

Israels udmelding kommer i kølvandet på, at Italien, Holland og Belgien har indført et reelt indflyvningsforbud fra Storbritannien, hvor den nye coronavirusvariant for alvor er begyndt at sprede sig.

NRK skriver, at også Norges regering overvejer et indrejseforbud fra Storbritannien. En unavngiven kilde oplyser desuden til AFP, at også Tysklands regering overvejer det samme. Også Frankrig arbejder på et beredskab, og præsident Macron holder søndag eftermiddag møde med EU-kommissionsformanden, Ursula von der Leyen.

Verdenssundhedsorganisationen WHO opfordrer samtidig de europæiske lande til at stramme tiltag, der skal begrænse mutationen.

70 procent mere smitsom

Den britiske premierminister, Boris Johnson, holdt lørdag et pressemøde, hvor han varslede nye restriktioner i kølvandet på stor smitte og den nye mutation, der særligt hærger i London og i den sydlige del af England.

På pressemødet fortalte Johnson, at resultaterne fra forskerne peger på, at den nye mutation er omkring 70 procent mere smitsom end de hidtidige varianter fa coronavirussen. Dog er der ikke noget, der tyder på, at den er mere farlig.