Udland

Joe Biden vil distribuere 100 millioner doser vaccine på 100 dage

De første 100 dage af hans præsidentperiode skal stå i corona-bekæmpelsens tegn, siger Joe Biden. Men det bliver dyrt, advarer han.

Den nyvalgte amerikanske præsident, Joe Biden, siger tirsdag, at han vil distribuere 100 millioner doser af covid-19-vaccine i løbet af de første 100 dage af sin præsidentperiode.

Men han tilføjer, at det vil blive en bekostelig affære, der kun kan lykkes, hvis der bliver sat betydelige summer af til det, skriver Bloomberg.

- Det bliver en af de sværeste og dyreste udfordringer i vores lands historie, sagde han, da han introducerede det hold, der skal lede hans indsats på sundhedsområdet.

- At udvikle en vaccine er kun den ene enorme opgave. At få vaccinen distribueret bliver en anden enorm opgave, siger Joe Biden.

Han opfordrer den amerikanske kongres til at nå til enighed om at afsætte et betydeligt beløb til at sikre, at vaccinen når ud til de amerikanere, der har mest behov for den.

100 dage med mundbind

Joe Biden har tidligere annonceret, at de første 100 dage af hans præsidentperiode skal være en periode, hvor der for alvor skal sættes ind for at begrænse coronasmitten.

Han beder alle amerikanere om at gå med mundbind i de 100 dage, ”ikke som et politisk budskab, men som en patriotisk handling”:

- Allerede den første dag jeg bliver indsat som præsident, vil jeg bede offentligheden om at gå med mundbind i 100 dage. Bare 100 dage, ikke i al evighed. 100 dage, sagde han for et par dage siden til CNN.

- Det vil give en betydelig reduktion af smitten, vurderede han.

Til gengæld siger han, at han håber, at de allerfleste amerikanske skoler kan genåbne i løbet af de 100 dage, skriver US News and World Report.

USA er det land i verden, der har registreret fleste coronasmittede og flest dødsfald på grund af covid-19 – henholdsvis 14 millioner smittede og 275.000 dødsfald.