Udland

Usædvanlig vinderrække i lottospil vækker undren

I Sydafrika vandt 20 personer i lotto med en helt usædvanlig talkombination. Hos Danske Spil mindes man ikke at have set noget tilsvarende.

Tirsdag overraskede vindertallene i det sydafrikanske nationale lotteri.

Den usædvanlige kombination, der løb med sejren, var 5-6-7-8-9-10.

Ifølge det sydafrikanske lotteri har 20 spillere vundet med den kombination, og de har hver især vundet et beløb, der svarer til næsten 2,3 millioner kroner. 79 personer har desuden vundet store beløb på rækken 5-6-7-8-9, men uden titallet.

Det skriver BBC.

At så stor en andel har vundet med den særlige kombination får nu flere til at stille spørgsmålstegn ved, om der har været snyd involveret.

- Talrækken er muligvis uventet, men vi oplever, at mange spillere vælger at spille på disse tal, skriver det nationale lotteri dog selv på Twitter.

På Twitter skriver flere brugere, at vindertallene må være "svindel", og at der "ingen som helst mulighed er for, at det er et tilfælde".

Nu skal en undersøgelse af den usædvanlige vinderrække sættes i gang af den sydafrikanske kommission for nationale lotterier (NLC), der lover at offentliggøre en rapport på baggrund af undersøgelsen.

Vi spiller på de "sikre" talrækker

Herhjemme kan man hos Danske Spil ikke huske at have oplevet nogen tilsvarende talrækker. Det fortæller Danske Spils presseansvarlige til TV 2 onsdag aften.

Alligevel kunne man sagtens se det samme udfald ske i dansk lotto:

- Det er svært at udtale sig om, fordi det hele jo er baseret på tilfældigheder, lyder det fra Danske Spil.

Sandsynligheden for at vinde med den talrække, der blev vinderen i det sydafrikanske lotteri tirsdag, er nøjagtig lige så stor som med alle andre talrækker.

Alligevel er der noget, der tyder på, at mange har det med at spille på nogle "sikre" talrækker - og tabeller er populære.

En undersøgelse fra Samvirke viste i 2013, at den mest spillede lottorække herhjemme følger fem-tabellen og lyder på 5-10-15-20-25-30-35. Omkring 2000 personer spiller hver eneste uge på den populære tabel - mens en række andre tabeller også er et hit blandt de danske lottospillere.