Udland

Italien har med 853 det højeste coronadødstal siden marts

I Italien melder sundhedsmyndighederne igen om svimlende høje antal smittede, døde og indlagte med corona.

853 personer er det seneste døgn registreret døde med coronavirus i Italien. Det er en markant stigning sammenlignet med dagen før, hvor 630 blev registreret døde.

Og det er det højeste daglige dødstal i Italien siden 28. marts.

Det oplyser de italienske sundhedsmyndigheder tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Italien var det første land i den vestlige verden, som blev hårdt ramt af coronapandemien i foråret.

Siden da er 1,45 millioner personer testet positive for virusset i landet, og i alt 51.306 personer er konstateret døde med coronavirus.

Det er det næsthøjeste dødstal i Europa, som kun er overgået af Storbritannien.

Anden bølge eskalerede i november

På de italienske hospitaler er der tirsdag i alt indlagt 34.577 coronapatienter. Det er et fald på 120 patienter sammenlignet med dagen før. Mandag steg antallet af indlagte med 418.

Af de indlagte er i alt 3816 på intensiv.

Da anden bølge af coronavirusset begyndte at accelerere hurtigt i den første halvdel af november, blev der indlagt omkring 1000 nye coronapatienter om dagen, mens antallet af patienter på intensivafdelingerne steg med cirka 100 om dagen.

Regionen Lombardiet i det nordlige Italien er for tiden hårdest ramt af smittespredning. Tirsdag blev der alene i Lombardiet registreret 4886 nye smittetilfælde.

Den region, der har det næsthøjeste smittetal tirsdag, er regionen Lazio i det centrale Italien, hvor hovedstaden Rom ligger. Her blev der tirsdag konstateret 2509 nye smittetilfælde med coronavirus.