Udland

Donald Trump benåder tidligere sikkerhedsrådgiver

USAs præsident Donald Trump har benådet sin tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

USAs præsident Donald Trump har benådet sin tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. Det skriver han på Twitter.

Flynn blev i februar 2017 fyret af Trump, fordi han havde løjet overfor vicepræsident Mike Pence.

Præsidenten har dog lige siden fastholdt, at Flynn er ”en god mand”, der ikke gjorde noget ulovligt. Trump bad også daværende FBI-chef James Comey om at droppe retsforfølgelsen af Flynn af samme årsag.

Nu er han blevet benådet af præsidenten.

Udsprang fra Rusland-undersøgelse

Sagen mod Flynn er en af de mest profilerede sager, der kom ud af den særlige anklager Robert Muellers såkaldte Rusland-undersøgelse.

Den undersøgte muligt samarbejde mellem Rusland og Trump-kampagnen i 2016, hvor Donald Trump vandt det amerikanske præsidentvalg.

Der blev efter undersøgelsen rejst sigtelser mod en række personer.

Blandt dem var altså Flynn, der altså efter blot 23 dage som national sikkerhedsrådgiver blev fyret tilbage i februar 2017.

Obama har rekorden

Det er tradition for, at amerikanske præsidenter benåder eller forkorter straffe for indsatte, når de nærmer sig de sidste måneder at deres tid i Det Hvide Hus.

Det er den amerikanske forfatning, som giver den amerikanske præsident retten til at benåde og afkorte straffe.

Den tidligere præsident Barack Obama satte i sin tid rekord med sine sammenlagt 1.385 tilfælde af strafnedsættelser. 212 af dem var rene benådninger.

Barack Obama valgte på en af sine sidste dage som præsident at benåde Chelsea Manning, der i 2009 lækkede fortrolige oplysninger om USA's krigsførelse i Afghanistan og Irak.