Udland

Coleen Rooney udtænkte fælde for Rebekah Vardy - nu ligger de to fodboldfruer i krig

Der er sat et foreløbigt punktum i sagen mellem Coleen Rooney og Rebekah Vardy. Bliv klogere på sagen gennem fem svar.

Der er tilføjet endnu et kapitel til en langvarig strid mellem to kvinder, der er gift med engelske fodboldspillere.

Konflikten, der er i den britiske presse er blevet døbt 'wag wars', og hvor slagmarken først var Instagram og Twitter, er nemlig rykket i retten, og fredag faldt der foreløbig dom i sagen.

Her får du svar på fem spørgsmål om sagen, der har fascineret englænderne i over et år.

1) Hvad er 'Wags'?

Cheryl Tweedy, der var kæreste med Ashley Cole, og Victoria Beckham, der er gift med David Beckham, på tilskuerpladserne under VM i 2006.

De tre bogstaver er en forkortelse for "Wives and Girlfriends", koner og kærester.

Begrebet opstod under VM i 2006, hvor det britiske holds koner og kærester med Victoria Beckham i spidsen stjal showet. De drak champagne, dansede på bordene blev fotograferet med designertasker og enorme solbriller, shoppede i de dyreste butikker og blev en ny form kendisser.

Sociologer har beskrevet Wags som "opadstræbende kvinder, der mest er optaget af glamour, shopping, rigdom og ferier".

2) Hvem er de her to Wags?

Coleen Rooney (t.v.) og Rebekah Vardy.

Sagens to hovedpersoner er gift med to engelske fodboldspillere. Coleen Rooney er gift med Wayne Rooney, der tidligere har spillet for Manchester United og nu spiller for Derby, mens Rebekah Vardy er Leicester-spilleren Jamie Vardys hustru.

3) Hvorfor blev de uvenner?

I oktober sidste år beskyldte Coleen Rooney nogen for at lække informationer fra hendes private Instagramprofil til tabloidavisen The Sun - blandt andet historien om, at hun var rejst til Mexico for at vælge køn på sit kommende barn.

Det satte hun sig for at opklare på en udspekuleret facon. For hun blokerede alle sine følgere, bortset fra én.

Opklaringsfaconen gav hende tilnavnet "Wagatha Christie" i de britiske medier, og da Coleen Rooney afslørede, hvem hendes eneste tilbageværende følger og hovedmistænkte var, gav det genlyd.

- Det er............... Rebekah Vardy, afsluttede hun et Tweet, hvor hun fortalte om sin mistanke.

Vardy benægtede alt og tog til genmæle på Instagram.

- Jeg taler aldrig med nogen om dig, hvilket adskillige journalister, som over årene har bedt mig gøre det, kan skrive under på, skrev hun blandt andet og fortsatte:

- Jeg har ikke brug for pengene, hvad ville jeg få ud af at sælge historier om dig?

Vardy mente, at andre kunne have haft adgang til hendes computer og hyrede IT-eksperter til at undersøge sagen, og har også fortalt om psykiske konsekvenser af anklagerne.

4) Hvad skete der i retten?

Coleen og Wayne Rooney.

Nu har Rebekah Vardy altså hevet Rooney i retten og sagsøgt hende for æreskrænkelser.

Fredag mødtes de to kvinder til den indledende del af retssagen i retten i London.

Her sagde Vardys advokater blandt andet, at hun var blevet fremstillet som en "skurk", og at Rooney pegede direkte på hende. Derudover lagde advokaten vægt på, at selv om sagen var blevet "trivialiseret" i pressen, fordi der var tale om fodboldfruerne, var det langt fra en triviel sag for Vardy.

Men Coleen Rooneys advokater argumenterede tværtimod for, at det ikke var Vardy selv, men blot hendes profil, som var blevet anklaget for at lække oplysningerne.

Dommeren endte med at træffe en afgørelse til fordel for Rebekah Vardy. Hendes advokat fortalte i retten, at han ville kræve, at Coleen Rooney betalte sagens omkostninger på knap 23.000 pund - 192.000 danske kroner.

5) Hvad så nu?

Rebekah Vardy sammen med Jamie Vardy under en VM-kamp i 2016.

Krigen mellem de to fodboldfruer er ikke nødvendigvis ovre. Men indtil videre er begge parter blevet enige om at give det et sidste forsøg på at løse konflikten uden en fuld retssag.

Skulle sagen ende i retten, kan det blive en dyr affære. Ifølge Daily Mail kan det koste fodboldfruerne op til 500.000 pund svarende til fire millioner kroner, hvis striden skal igennem en reel retssag.

Kort efter afgørelsen, udsendte Coleen Rooneys repræsentant en udtalelse, hvor der blandt andet stod, at hun var "ivrig efter at se fremskridt".