USA slĂĄr tre kedelige corona-rekorder

Både antallet af smittede og indlagte er det højeste, der er målt i USA, mens antallet af døde er det højeste i seks måneder.

Dag efter dag efter dag har USA slĂĄet negative rekorder i antallet af smittede med covid-19.

Og nu er også antallet af døde begyndt at følge med.

Torsdag registrerede USA ifølge CNN således 1964 nye coronarelaterede dødsfald – det højeste siden maj.

Samlet viser tal fra Johns Hopkins University, der løbende følger antallet af smittede, døde og raskmeldte, at USA samlet har registreret 252.514 døde.

Samtidig er 11.7 millioner konstateret smittet med sygdommen, hvilket gør USA til det land i verden med flest officielle smittede.

Prognose forudser stigning

Antallet af smittede tegner sig ind på en opadgående kurve, og med 182.601 nye smittetilfælde i løbet af 24 timer, har USA registreret flest antal smittede, siden pandemien nåede indenfor landets grænser.

Ifølge Det Amerikanske Center for Sygdomskontrol og Sygdomsforebyggelse (CDC) svarer det til 49,7 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Der bor cirka 330 millioner mennesker i USA.

Det hører dog med til historien, at amerikanske myndigheder tester mere for coronavirus nu end i foråret.

Men CDC har alligevel tegnet en dyster prognose for landet. For en uge siden advarede CDC om, at antallet af dødsfald inden for de næste fire uger i værste fald kan stige til 282.000 fra de 252.514, der er registreret nu.

Endnu mere dystert er et forskerhold fra The Institute for Health Metrics and Evaluation på University of Washington School of Medicine. Ifølge CNN vurderer forskerne, at antallet af døde, med den nuværende udvikling in mente, kan stige til svimlende 471.000 per 1. marts.

Det forudsætter endda, at staterne genindfører afstandskrav og strammere restriktioner. Ellers kan tallet blive endnu højere.

Anbefaler at undgĂĄ rejser til Thanksgiving

De mange nye smittetilfælde begynder også at kunne mærkes på USA's hospitaler.

Og ifølge The Covid Tracking Project, der er et projekt under mediet The Atlantic, er 80.698 netop nu indlagt – det er det højeste, siden pandemien nåede landet.

Ifølge nyhedsbureauet AP er flere amerikanske hospitaler på den baggrund i gang med at omdanne cafeterier, venteværelser, gange og parkeringspladser til behandlingsrum for at få plads til et stigende antal coronapatienter.

Vi er deprimerede, modløse og trætte helt ind til benet

Alison Johnson, læge

- Vi er deprimerede, modløse og trætte helt ind til benet, sagde Alison Johnson, der leder intensivafdelingen ved Johnson City Medical Center i Tennessee, torsdag til AP.

Ifølge AP ringer hospitalspersonale flere steder desperat rundt til kolleger for at finde flere sengepladser.

De kritiske tal kommer seks dage inden Thanksgiving i USA. En højtid, hvor familier fra nær og fjern typisk samles. Men i år bør det være anderledes, lyder det fra CDC.

- Lige nu ser vi en eksponentiel vækst i smittede, og muligheden for at stoppe smitten fra at spredes fra den ene del af landet til en anden fører til vores anbefaling om, at man bør undgå rejser, siger Henry Walke, der er leder af CDC' forberedelsesenhed.

Torsdag indførte USA's mest folkerige delstat, Californien, et natligt udgangsforbud for at få pandemien under kontrol.